07:24:00 06.12.2023
Stiri

​Președintele ​Dmitri Torner a dotat echipa olimpică de biatlon cu echipament nou și a susținut juniorii calificați la JO din Coreea de Sud. Nadejda Bria: „Autoritățile competente și FBRM trebuie să-și conjuge eforturile”

Actualitate 21.11.2023 12:43 Vizualizări929 Autor: Ziarul National
​Președintele ​Dmitri Torner a dotat echipa olimpică de biatlon cu echipament nou și a susținut juniorii calificați la JO din Coreea de Sud. Nadejda Bria: „Autoritățile competente și FBRM trebuie să-și conjuge eforturile”


Antrenoarea lotului național de juniori a Federației de Biatlon din R. Moldova (FBRM), Nadejda Bria, consideră că avem sportivi talentați, dar pentru ca aceștia să obțină performanțe este nevoie de conjugarea eforturilor autorităților competente și federației de profil.

„Autoritățile competente și Federația de Biatlon trebuie să-și conjuge eforturile, pentru a crea o echipă puternică de biatlon”, a menționat Nadejda Bria.


Potrivit ei, la ora actuală nu există o politică de stat, care să susțină sportul și tinerii sportivi. În același timp, FBRM motivează sportivii în toate modurile posibile. De exemplu, în acest an juniorii vor merge la Jocurile Olimpice de iarnă pentru tineret din Coreea de Sud în echipament nou.

Citește și: Dmitri Torner a REFORMAT din temelii Federația de Biatlon, iar acum sportivii din R. Moldova sunt vizibili la competițiile internaționale. Alexandr Semionov: „A echipat reprezentativa de biatlon a R. Moldova. Acest lucru va spori viteza sportivilor”

„Președintele Federației, Dmitri Torner, a dotat echipa olimpică de biatlon juniori cu echipament nou. Bineînțeles, echipamentul în culorile drapelului național vor inspira și vor motiva atleții noștri să obțină performanțe. Asta înseamnă patriotism, mândria pentru țara ta”, a precizat Nadejda Bria.

Totodată, Dmitri Torner a susținut tinerii biatloniști moldoveni, care s-au calificat la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud.

În opinia antrenoarei, acest sentiment de patriotism este deosebit de relevant acum, când echipa națională de juniori a reușit să se califice la Jocurile Olimpice de tineret din 2024, în baza performanțelor obținute la Campionatul Mondial de biatlon pentru juniori din Kazahstan.

„R. Moldova va fi reprezentată la Jocurile Olimpice la biatlon și schi fond de cinci sportivi: Arina Rusu, Emilia Saiciuc, Dinu Belevac, Vladislav Maistrov și Mihail Carpov. Obiectivul principal este de a demonstra rezultate cât mai bune. Vom concura împotriva unor echipe puternice, dar ne vom strădui să încheiem probele cât mai sus, în prima jumătatea a listei finaliștilor. Am stabilit acest obiectiv pentru mine, dar și sportivii pe care îi pregătesc”, spune Nadejda Bria.

În afară de Jocurile Olimpice de iarnă pentru tineret, în acest sezon tinerii biatloniști moldoveni vor putea concura pentru prima dată la Campionatul Mondial la ștafeta mixtă (single mix). Potrivit antrenoarei, acest lucru le va permite sportivilor să demonstreze rezultate și în echipă.

Nadejda Bria consideră că interesul pentru biatlon este în creștere atât în R. Moldova, cât și în lume. „Nu este doar un sport interesant și spectaculos, ci îi ajută pe copii să fie în cea mai bună formă fizică”.

Bria a spus că visează ca biatlonul să devină tot mai popular în R. Moldova, să fie resimțită acea atmosferă promovată de Uniunea Internațională de Biatlon (IBU). „Acest lucru le va oferi copiilor posibilitatea de a practica, de a-și realiza potențialul în republică, de a participa la competiții, de a dezvolta și populariza acest sport în toată țara. Fără o familie unită, nu va exista un podium de premiere. În acest sens e nevoie de eforturi comune ale statului și Federației de Biatlon din R. Moldova”, a conchis Nadejda Bria.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md