12:54:41 24.05.2022
Stiri

Președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională: În Transnistria sunt mai multe grupări care ar încerca să oblige factorii de decizie de la Tiraspol să ia o poziție mai dură față de Ucraina

Actualitate 13.05.2022 13:57 Vizualizări1619 Autor: Ziarul National
Președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională: În Transnistria sunt mai multe grupări care ar încerca să oblige factorii de decizie de la Tiraspol să ia o poziție mai dură față de Ucraina


În Transnistria există în prezent mai multe grupări care ar încerca să oblige factorii de decizie de la Tiraspol să ia o poziție mai dură față de Ucraina, susține președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp.

„Dacă observați, provocările înregistrate chiar la sediul mgb-ului, în localitatea Maiak, raionul Grigoriopol, mă refer la antenele doborâte, sunt îndreptate împotriva Ucrainei. Sunt niște provocări organizate foarte precaut”, a declarat Caro într-un interviu pentru „Gazeta de Chișinău”.

Un alt scenariu, potrivit aceleiași surse, este că s-ar urmări verificarea potențialului militar pe care îl are Tiraspolul.

„Acest din urmă scenariu este puțin probabil. Chiar dacă a fost declarat cod roșu de pericol terorist, în afară de instalarea blocurilor de beton, noi nu vedem alte acțiuni. Pretinsa armată transnistreană nu și-a mobilizat nici efectivul aflat în serviciul militar în termen. De regulă, tot efectivul trebuie să stea în cazărmi când există asemenea situații. Ei nu se află în regim de cazarmă”, a precizat Lilian Carp.

Potrivit deputatului, oamenii de afaceri din regiune își doresc menținerea statu-quo-ului: „Ei beneficiază foarte mult de regimul de liber schimb cu Uniunea Europeană, de regimul de asociere… Asta le aduce beneficii și își dau bine seama că schimbarea situației ar duce la pierderea afacerilor”.

Întrebat dacă a discutat despre Transnistria cu liderii de la Kiev, în cadrul recentei vizite ale sale în Ucraina alături de spicherul Igor Grosu, Lilian Carp a spus că ucrainenii au întrebat dacă există riscuri de declanșare a ostilităților militare.

„La etapa actuală, nu există riscul să escaladeze conflictul transnistrean”, a încheiat Lilian Carp.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.05.2022 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Parteneriatul Estic 2

20.05.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia a înghițit găl...

16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md