00:49:28 26.04.2024
Stiri

Premiu de EXCELENȚĂ în România pentru un student-doctorand de la USMF „Nicolae Testemițanu”: A demonstrat utilitatea scorului HALP în determinarea pronosticului pentru pacienții cu limfoame non-Hodkin nodale

Actualitate 17.10.2022 16:11 Vizualizări1749 Autor: Ziarul National
Premiu de EXCELENȚĂ în România pentru un student-doctorand de la USMF „Nicolae Testemițanu”: A demonstrat utilitatea scorului HALP în determinarea pronosticului pentru pacienții cu limfoame non-Hodkin nodale USMF
Victor Tomacinschi, student-doctorand la USMF „Nicolae Testemițanu”


Premiul de excelență la Conferința Națională de Hematologie Clinică și Medicină Transfuzională i-a fost oferit lui Victor Tomacinschi, student-doctorand și asistent universitar la Disciplina de hematologie, Departamentul Medicină Internă al Universității de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova.

Cea de-a XXVIII-a ediție a Conferinței a avut loc în orașul Sinaia, România, în perioada 5 - 9 octombrie 2022, fiind organizată de Societatea Română de Hematologie (SRH) și Societatea Națională de Transfuzie Sanguină din România.

Potrivit USMF „Nicolae Testemițanu”, posterul științific al reprezentantului universității noastre pe tema „Utilitatea clinică a scorului HALP în determinarea prognosticului pacienților cu limfoame non-Hodgkin nodale” a fost remarcat de juriu, care i-a oferit Premiul de excelență al SRH. Posterul a fost elaborat împreună cu coautorii – Sanda Buruiană și Maria Robu, conferențiari universitari la aceeași disciplină.

Reprezentanții Disciplinei de hematologie au participat și la o serie de sesiuni științifice, în cadrul cărora au fost puse în discuție cele mai stringente probleme practice din cursul conduitei terapeutice, oferindu-se algoritmi exacți de abordare a pacienților cu hemopatii benigne și maligne.

Totodată, în cadrul conferinței au fost abordate cele mai moderne metode de tratament cum ar fi: utilizarea terapiilor convenționale și prin utilizarea transplantului autolog și allogeneic de măduvă osoasă, utilizarea moleculelor mici (anticorpi monoclonali bispecifici, terapii anti BCMA, tratament prin CAR-T-cell) ș.a.

„Această colaborare cu reprezentanții societăților hematologice din România va contribui la promovarea spiritului participativ și stimularea inițiativelor tinerilor hematologi, care va aduce după sine excelenţa ştiinţifică încununată cu rezultate de impact asupra reușitei tratamentului pacientului hematologic și, de ce nu, al satisfacției profesionale”, a remarcat șefa Disciplinei de hematologie, conferențiarul universitar Sanda Buruiană.

La conferință au mai participat conferențiarul universitar Vasile Musteață, medicii rezidenții Ana Grecu, Ivan Negară, Inna Șatcovscaia, Luminița Șpac și studenții-doctoranzi Aliona Golub, Dumitrița Urescu și Nina Bobeico-Sghibneva.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md