18:30:21 19.09.2020
 
Stiri

Premierul României, MESAJ pentru „AUTORITĂȚILE VREMELNICE” din R. Moldova: „Nu politizați tema gazoductului Ungheni- Chişinău”

Actualitate 14.08.2020 15:36 Vizualizări1534 Autor: Ziarul National
Premierul României, MESAJ pentru „AUTORITĂȚILE VREMELNICE” din R. Moldova: „Nu politizați tema gazoductului Ungheni- Chişinău”


Premierul României, Ludovic Orban, a atras, vineri, atenţia autorităţilor din R. Moldova să nu politizeze tema gazoductului Ungheni- Chişinău, care a fost realizat în baza unui proiect finanţat integral de statul român, potrivit Agerpres.

Prezent la inaugurarea tronsonului de conductă de gaz Craiova- Segarcea, aferent etapei I din conducta de transport Craiova-Segarcea-Calafat, Orban a subliniat că gazoductul Ungheni- Chişinău este „o investiţie de suflet” a României.

„Sunt investiţii extrem de importante. Unele care au fost finalizate, cum este o investiţie de suflet a României şi anume gazoductul „Ungheni-Chişinău”, care a fost finalizat şi pentru care îl felicit pe domnul director general Sterian (n.r.- Ion Sterian) şi în acelaşi timp atrag atenţia autorităţilor vremelnice din R. Moldova să nu încerce să politizeze acest subiect. Este o investiţie făcută de statul român, prin intermediul unei companii a statului român, o investiţie care a fost finanţată de noi şi care urmăreşte să ofere locuitorilor Basarabiei o sursă alternativă de alimentare cu gaz natural”, a afirmat Orban.

CITIȚI și VESTE BUNĂ din România pentru cetățenii R. Moldova: Premierul Orban anunță FINALIZAREA gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău care ne poate scăpa de șantajul gazului rusesc. „Mulțumim, frați români!”

Premierul de la București, Ludovic Orban, a anunțat, vinerea trecută, finalizarea construcției gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău, accentuând că acest obiectiv nu a avut parte și de o inaugurare pe măsura importanței sale pentru securitatea energetică a R. Moldova.

CITIȚI și Premierul de la Chișinău îl invită pe omologul său de la București, Ludovic Orban, să participe, de Ziua Independenței R. Moldova, la inaugurarea gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău: „Alternativă reală pentru aprovizionare cu gaze a republicii”

Drept urmare, premierul Ion Chicu l-a invitat pe omologul său să vină pe 27 august la Chișinău, când R. Moldova sărbătorește Ziua Independenței, pentru „a-i da importanță națională acestui obiectiv”.

Premierul României nu i-a oferit, deocamdată, un răspuns lui Ion Chicu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Polilogu 14.08.2020 16:56

Am spus cu 2 zile în urmă, în momentul enunțului invitației total parșive și perverse a lui CHICU privitor la inaugurarea gazoductului IAȘI - Chișinău că ROMÂNIA nu va mușca la capcana întinsă de statalismul independist MOLOTOVEAN ! Jalnică mai e, doamne ,postura iubirii false de ROMÂNIA ! Dar asta e !!

Nareimportanta 15.08.2020 11:28

Romania ar fi trebuit demult sa ia cetățeniile celora care au dobindit-o doar pentru a-și croi drum de afaceri in Europa pe care o critica,dar după ce aceștia au profitat de slăbiciunilor acesteia ( mai generoasă și mai cu profit,decit in regiunea euroasiatica)și care tot ei au infectat-o cu varietăți de scheme frauduloase!!!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.09.2020 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // E posibilă refacerea...

15.09.2020 10:03 Ziarul National Alecu Reniță // Moldova are chipul și...

14.09.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce s-a supărat Me...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md