07:43:09 02.10.2023
Stiri

Premierul Filip, STUPEFIAT de decizia magistraților din R. Moldova care i-au dat dreptate unui butic de la Piața Centrală într-un litigiu cu „Adidas”: „Câtă școală trebuie să ai...”

Social 18.05.2018 11:57 Vizualizări3454 Autor: Ziarul National
Premierul Filip, STUPEFIAT de decizia magistraților din R. Moldova care i-au dat dreptate unui butic de la Piața Centrală într-un litigiu cu „Adidas”: „Câtă școală trebuie să ai...”


Premierul Pavel Filip se declară contrariat de o decizie recentă a magistraților din R. Moldova care i-a dat dreptate administratoarei unui butic amplasat în Piața din centrul Chișinăului în care se vindeau produse cu inscripția companiei internaționale „Adidas”.

The adidas International Marketing B.V. s-a adresat în judecată în toamna anului 2015, reclamând faptul că Hirstioagă Cristina vinde la Piața Centrală produse inscripţionate cu semnele identice cu mărcile companiei The adidas International Marketing B.V., încălcând drepturile exclusive ale companiei asupra mărcilor. Reprezentanții acestei companii renumite au mai cerut interzicerea folosirii neautorizate de către Hirstioagă Cristina a mărfurilor cu mărcile The adidas International Marketing B.V., obligarea pârâtei să distrugă pe cont propriu produsele aflate în buticul din Piaţa Centrală și să plătească despăgubiri de aproape 250 de mii de lei.

Și Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani (jud. A. Miron), și Curtea de Apel Chișinău (jud. L. Bulgac, G. Dașchevici, S. Gârbu), dar și un complet de judecată de la Curtea Supremă de Justiție (jud. Svetlana Filincova, Dumitru Visternicean și Nicolae Craiu) au respins pretențiile companiei „Adidas”.

„Câtă școală trebuie să ai ca să dai câștig de cauză unui butic de la Piața Centrală în fața companiei Adidas?”, a întrebat cu stupefacție premierul Pavel Filip astăzi, în fața studenților de la Academia de Studii Economice.

Filip a precizat că acest caz vine la puțin timp după altul asemănător cu compania „Prosecco” din Italia, accentuând că judecătorii noștri nu ar avea habar de faptul că e vorba de proprietate intelectuală și că cineva din R. Moldova nu poate produce ceva sub aceeași marcă ce există deja în Italia.

Premierul a adăugat că investitorii mari nu vin într-o țară numai după facilități fiscale, ci merg acolo unde există supremație a legii și „au parte de o judecată obiectivă și imparțială”.

Vedeți decizia justiției moldovenești în cazul companiei „Adidas”, care a scandalizat opinia publică, AICI.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md