15:35:41 23.09.2019
 
Stiri

COMEDIE // Premieră la Teatrul Național „Satiricus I.L.Caragiale”, pusă în scenă de un regizor din România

Social 20.03.2019 12:19 Vizualizări1188 Autor: Ziarul National
COMEDIE // Premieră la Teatrul Național „Satiricus I.L.Caragiale”, pusă în scenă de un regizor din România

Primăvara începe la Teatrul Național „Satiricus I.L.Caragiale” cu o nouă premieră, pusă în scenă de către regizorul din România Nicolae Poghirc, care aduce în fața publicului un spectacol despre viața din dormitor a tinerelor cupluri.

„Neatza, treci înapoi în pat”, după textul autorului englez Peter Quilter, este o comedie despre mame posesive, copii răsfățați, dar și despre cum e să trăiești în cuplu după principiile și regulile altora.

Barbara, mamă posesivă

Barbara, în interpretarea actriței Ludmila Gheorghiță, întruchipează prototipul mamei posesive, care, din mare dragoste pentru fiica ei, își asumă prea multe obligații legate de viața tânărului cuplu. Fiind mereu prezentă în viața fiicei sale, Kelly, aceasta nu ezită să-și bage nasul chiar și în intimitatea cuplului, privându-i de dreptul de a lua singuri decizii care țin doar de ei doi. Mai mult decât atât, nebunia ei ajunge până la faptul că doar ea este stăpână pe cheia de la dormitorul lor, pe care decide să le-o facă cadou doar în ziua nunții lor.

Martin, interesat de viața de cuplu a surorii sale

Conținutul spectacolului devine și mai intens, și mai amuzant când în scenă își face apariția ciudatul frate al lui Kelly, Martin, rol interpretat de actorul Artiom Oleacu, care devine, de asemenea, „foarte interesat” de viața surorii sale și, de unul singur, fără a cere sfatul tinerilor, decide cum să organizeze nunta tânărului cuplu.

Astfel, cumnatul său, Thomas, rol interpretat de Eugeniu Matcovschi, este nevoit, după scenariul impus de Martin, să îmbrace, în calitate de mire, costumul regretatului bunel al familiei soției sale, care, puțin spus, era unul demodat, purtând amprenta unui om în vârstă.

Rolul lui Martin aduce cu el în scenă nu doar bizarul, dar e și cel care încearcă să spargă sterotipurile unei societăți moderne, în care oamenii se lasă dirijați de anumite legi și principii ale societății.

Un spectacol despre noi, care trăim după reguli impuse

„Neatza, treci înapoi în pat” e un spectacol despre cum sunt partenerii unii cu alții în dormitor, dar și despre faptul că dintotdeauna sexul a fost considerat un subiect tabu în societate.

Totuși, mesajul spectacolului țintește pregnant în faptul că, de cele mai multe ori, noi, oamenii, trăim conform unor regiuli impuse de societate: ne dorim să ne îmbrăcam ca și alții în haine foarte scumpe, să facem nunți destul de pompoase, să mergem neapărat după nuntă în luna de miere, pentru că așa este în vogă.

Această comedie modernă, de Nicolae Poghirc, plină de haz și savoare, aduce în scenă nu doar realitatea vieții de cuplu, cu dragoste, patimă și sex, dar ne „spune”, o dată în plus, că toți în această lume suntem creați după legile Univesului, care „lucrează” să ne facă pe fiecare cât mai diferit de celălalt.

Text de Eleonora Stăncuță

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.09.2019 09:05 Nicolae Negru Când se vor întâlni politicile extern...

20.09.2019 09:15 Nicolae Negru Octavian Țîcu și idila electorală înt...

16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md