21:48:58 29.05.2023
Stiri

Prejudicii de peste 40 de milioane de lei în dosarul „Bismobil Kitchen”: Primele episoade care vizează prejudicierea a șapte persoane cu 4,3 milioane de lei, trimise în judecată. Pe lângă Șaran, învinuiți sunt un director și doi agenți comerciali

Actualitate 22.05.2023 13:14 Vizualizări1025 Autor: Ziarul National
Prejudicii de peste 40 de milioane de lei în dosarul „Bismobil Kitchen”: Primele episoade care vizează prejudicierea a șapte persoane cu 4,3 milioane de lei, trimise în judecată. Pe lângă Șaran, învinuiți sunt un director și doi agenți comerciali Ea.md


Luau bani de la clienți și le promiteau mobilă de bucătărie, dar nu le-au mai livrat-o ani de zile.

Fondatorul companiei „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, un director operațional, precum și doi agenți comerciali ai companiei au fost trimiși pe banca acuzaților în primele șapte episoade de escrocherie, în care șapte persoane au fost prejudiciate cu 4,3 milioane de lei.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că investigațiile continuă și în privința celorlalte 168 de persoane nedreptățite.

Dosarul penal de bază a fost pornit pentru prejudicierea clienților cu aproape 40 de milioane de lei, după ce aceștia nu și-ar fi primit mobila de bucătărie comandată în anii 2021 - 2022.

În ceea ce privește victimele din România ale acestei escrocherii, procurorii PCCOCS cooperează în vederea audierii, la Chișinău, a persoanelor solicitate de autoritățile de investigație de peste Prut.

Fondatorul companiei a fost reținut în ianuarie 2023 pe aeroportul din Chișinău, în momentul în care urma să părăsească Moldova, cu un bilet într-o singură direcție - Moscova, Rusia. Ulterior, pe 7 aprilie, Curtea de Apel Chișinău a dispus eliberarea lui din arest în penitenciar în arest la domiciliu, iar învinuitul a forțat brățara de monitorizare GPS și s-a ascuns de autorități. Acesta a fost prins după o săptămână în care s-a ascuns într-o casă părăsită de la Durlești și a fost plasat în arest preventiv, la solicitarea procurorului PCCOCS.

Dacă vor fi găsiți vinovați de escrocherie, cei patru riscă închisoare pentru un termen de la 8 la 15 ani.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md