05:05:08 24.04.2024
Stiri

Poliția, acțiuni de comemorare a colegilor căzuți în războiul de la Nistru, desfășurate în toată republica: „Provocările actuale ne unesc pentru a asigura pacea și stabilitatea, așa cum ați făcut-o voi atunci când ați luptat pentru liniștea noastră”

Actualitate 02.03.2024 13:50 Vizualizări1935 Autor: Ziarul National
Poliția, acțiuni de comemorare a colegilor căzuți în războiul de la Nistru, desfășurate în toată republica: „Provocările actuale ne unesc pentru a asigura pacea și stabilitatea, așa cum ați făcut-o voi atunci când ați luptat pentru liniștea noastră”


Polițiștii de pe întreg teritoriul R. Moldova au desfășurat astăzi acțiuni de comemorare a colegilor căzuți în războiul de la Nistru din 1992.

Într-un mesaj făcut public de Ziua Memoriei și Recunoștinței”, șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a subliniat că generația de astăzi și cele care vin trebuie să facă tot posibilul ca astfel de războaie să nu se mai repete.

„Fără îndoială, conflictul armat provocat de forțele separatiste a marcat destinul statului nostru. Și astăzi resimțim efectele acestuia. Cu siguranță, istoria le va aranja pe toate la locul lor, iar noi, generația de astăzi și cele ce vin, suntem obligați să facem tot posibilul să nu se mai repete. (...) Stimați veterani, vă asigur că fiecare coleg își face datoria cu profesionalism și responsabilitate, iar provocările actuale ne unesc mai mult decât oricând pentru a asigura pacea și stabilitatea, așa cum ați făcut-o voi atunci când ați luptat pentru liniștea noastră de astăzi”, a declarat șeful Poliției Naționale.O ceremonie de comemorare a colegilor căzuți pe câmpul de luptă acum 32 de ani a avut loc și la Brigada de Poliție cu Destinație Specială „Fulger” a IGP.

„Cinstim memoria celor 33 de eroi ai Brigăzii, cei care au adus jertfa supremă, pentru ca noi astăzi să trăim în pace. Polițiștii BPDS „Fulger” au fost printre primii care au mers să lupte pentru liniștea statului, iar sacrificiul lor va rămâne mereu în memoria noastră. Mulțumesc veteranilor pentru lecțiile de viață și colegilor care sunt mereu la datorie”, a transmis la eveniment Viorel Cernăuțeanu.

CITIȚI și VIDEO // 32 de ani de la războiul moldo-rus de la Nistru: Maia Sandu și Igor Grosu au ținut să dea mâna cu toți cei care ne-au apărat independența cu arma în mâini, la ceremonia de la monumentul „Maica Îndurerată”. „Ne închinăm în fața eroilor”

Tot astăzi, cu prilejul Zilei Memoriei și Recunoștinței, vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrian a prezentat o conferință publică despre reglementarea conflictului transnistrean pentru studenții din cadrul Facultății de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative a Universității de Stat din Moldova, eveniment moderat de prof.univ.dr. Alexandru Solcan, decanul facultății.Datele Ministerului Afacerilor Interne arată că la războiul din 1992 de la Nistru, provocat de separatiștii din Transnistria sprijiniți de armata rusă, au participat circa 40 000 de cetățeni ai R. Moldova, dintre care 299 au decedat, iar 289 au rămas invalizi. În prezent, în R. Moldova sunt circa 20 de mii de veterani care au luptat pentru independența și integritatea republicii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md