23:48:06 17.06.2024
Stiri

Plahotniuc, cercetat penal ÎN LIPSĂ pentru rolul său în frauda bancară: Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocaților şi le-a dat undă verde procurorilor

Actualitate 29.05.2023 20:18 Vizualizări2173 Autor: Ziarul National
Plahotniuc, cercetat penal ÎN LIPSĂ pentru rolul său în frauda bancară: Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocaților şi le-a dat undă verde procurorilor


Fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, care a fugit din R. Moldova în iunie 2019, va fi cercetat penal și dat pe mâna judecătorilor chiar dacă nu va fi prezent la ședințe.

Curtea de Apel Chișinău a respins astăzi recursul avocaților și a menținut fără modificări încheierea Judecătoriei mun. Chișinău, sediul Ciocana, prin care a fost admis demersul Procuraturii Anticorupție privind autorizarea finalizării urmăririi penale în lipsa învinuitului Vladimir Plahotniuc în dosarul ,,frauda bancară”.

Amintim că Vlad Plahotniuc a fost pus sub acuzare pentru crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie săvârșită în proporţii deosebit de mari și spălarea banilor săvârşită de o organizaţie criminală, în proporţii deosebit de mari în cadrul dosarului care vizează jaful bancar.

Mai exact, lui Plahotniuc i se incriminează faptul că, în perioada anilor 2013 - 2015, a primit în conturi, prin intermediul companiilor rezidente fondate de Ilan Șor prin persoane interpuse, peste 39 de milioane de dolari și 3,5 milioane de euro, care aveau ca origine credite bancare obținute fraudulos de la BC „Unibank” SA, BC „Banca Socială” SA și BC „Banca de Economii” SA, instituții implicate în frauda bancară. În cadrul acestei cauze penale a fost aplicat sechestru pe bunuri ce aparțin lui Vladimir Plahotniuc în valoare totală de peste un miliard de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md