02:47:13 25.07.2024
Stiri

Peste 30 000 de cetățeni ai Israelului vor ajunge în R. Moldova în luna septembrie. Ministrul de Externe al Israelului: „Va fi o operațiune majoră”

Actualitate 08.08.2023 13:14 Vizualizări2235 Autor: Ziarul National
Peste 30 000 de cetățeni ai Israelului vor ajunge în R. Moldova în luna septembrie. Ministrul de Externe al Israelului: „Va fi o operațiune majoră”


Peste 30 000 de cetățeni ai Israelului vor tranzita R. Moldova în luna septembrie a acestui an, fapt ce va contribui la creșterea veniturilor și dezvoltarea turismului în republica noastră, a declarat astăzi la Chișinău ministrul de Externe de la Tel Aviv, Eli Cohen, care se află într-o vizită de lucru în R. Moldova.

Potrivit lui Cohen, cei peste 30 000 de pelerini israelieni vor tranzita R. Moldova în drum spre localitatea ucraineană Uman, pentru a se reculege la mormântul rabinului Rabbi Nahman din Braslav.

„Am discutat astăzi cu omologul meu Nicu Popescu despre vizita cetățenilor din Israel în Uman, Ucraina. Conform estimărilor noastre, circa 30 de mii de cetățeni israelieni vor merge în Ucraina prin R. Moldova. Deci, va fi o operațiune majoră. Vă mulțumim pentru cooperare în acest sens. Cu siguranță că acest tranzit poate contribui la creșterea economică a R. Moldova”, a precizat Cohen.

Citește și: Noi ACORDURI cu privire la angajarea cetățenilor R. Moldova în ISRAEL și conversia permiselor de conducere. Cele două state vor semna și un acord de liber schimb, iar în viitorul apropiat va fi lansată o cursă directă între Chișinău și Tel Aviv

Ministrul Popescu a subliniat că părțile colaborează foarte strâns pentru facilitarea tranzitului a peste 30 000 de israelieni. „Acești oameni urmează să se îndrepte spre localitatea Uman din Ucraina în luna septembrie, pentru a participa la festivalul anual în memoria lui Rabbi Nahman”, a precizat vicepremierul de la Chișinău.

Totodată, Nicu Popescu l-a informat pe omologul său israelian despre faptul că Guvernul R. Moldova a aprobat recent transferul ruinelor Sinagogii „Rabbi Țirilson”, monument de arhitectură de însemnătate locală, inclus în Registrul de monumente de istorie și cultură a municipiului Chișinău, către Muzeul Istoriei Evreiești din R. Moldova.

„Am invitat partea israeliană să sprijine acest proiect valoros și să lucrăm împreună cu Ministerul Culturii la crearea unei rute turistice, pentru a promova patrimoniul evreiesc din R. Moldova”, a conchis Nicu Popescu, în cadrul unui briefing de presă comun cu Eli Cohen.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md