17:24:05 04.12.2022
Stiri

Pentru o moarte cu folos

Actualitate 25.09.2022 10:21 Vizualizări1467 Autor: Ziarul National
Pentru o moarte cu folos


Trustia, elegii politikoase

Ieri am discutat cu fostul meu camarad de arme, Iura Kaputin, din Bladibostok, despre mobilizarea parțială anunțată de Putin în Rusia. Când l-am telefonat, nu părea deloc alarmat, vocea lui emana optimism, spunându-mi că se află în drum spre voenkomat - comisariatul militar, ca să se asigure că fiul său Ruslan, care a primit povestka, ajunge acolo la timp și într-o condiție fizică acceptabilă, adică nu prea tare vătămat, ca să nu fie cumva respins.

- Te-am sunat, dragă Iura, fiindcă purtătorul de cuvânt al lui Putin a spus că rușii au reacționat cam isteric și emotiv la vestea că trebuie să închidă televizorul, să se ridice din fotoliu și să meargă la război în Ucraina.

- Dimpotrivă, mobilizarea ne dă speranțe într-un viitor mai luminos. Ni s-a promis că Ruslan o să primească lunar două sute sau poate chiar trei sute de mii de ruble, e o sumă frumoasă.... - explică Iura.

- Să nu cumva să-l trimită pe Ruslan al tău pe frontul de la Herson! Mi-a spus cineva că acolo luptă voluntar Taras Bulba, polcovnicul nostru. Știi că el nimerește cu ochii închiși orice țintă...

- În cazul ăsta familia primește șapte sau opt milioane de ruble sau o Ladă nou-nouță, - Iura părea împăcat pragmatic cu realitatea cotidiană.

- Doamne ferește, Iura!

- Dar dacă moare de alcoolism, îi mai bine? Măcar să fie o moarte cu folos! Noi îi suntem recunoscători lui Putin pentru această șansă nesperată....

- Regret că nu sunt cetățean al Rusiei să mă duc și eu să-i eliberez pe ucraineni de naziști... Și Lada mea s-a cam răblăgit, dar n-aș vrea să nimeresc la Herson! - am spus eu, ca să-l îmbărbătez.

- Nu te întrista, cum îi eliberăm pe ucraineni, ne pornim să vă eliberăm și pe voi, - mă asigură Iura Kaputin.

- Nu zi hop, pănă nu sari. Ia sama la Taras Bulba, el trage fără greș! - l-am prevenit eu.

Acum stau și mă gândesc că Maia Sandu ar trebui totuși să meargă la Putin să se înțeleagă cu el: poate se găsesc și la noi doritori să participe la eliberarea Ucrainei. O Ladă nouă nu strică nimănui. Așa s-ar diminua și tensiunea socială...

Al vostru arhetipiot, apocrifitor, Ion Buraga

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri
04.12.2022 10:13 494 Simion vrea dragoste pe bani

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md