09:37:07 03.06.2020
 
Stiri

Pensionarul din R. Moldova, internat FORȚAT la Psihiatrie, după ce a lovit-o peste față pe ministra Buliga, a câștigat la CEDO: R. Moldova, obligată să-i plătească despăgubiri de MII de euro

Social 04.09.2018 13:56 Vizualizări25862 Autor: Ziarul National
Pensionarul din R. Moldova, internat FORȚAT la Psihiatrie, după ce a lovit-o peste față pe ministra Buliga, a câștigat la CEDO: R. Moldova, obligată să-i plătească despăgubiri de MII de euro JC.md


Guvernul Republicii Moldova a fost obligat să achite 7 680 de euro despăgubiri pentru pensionarul din Glodeni, care a fost internat forțat în Spitalul de Psihiatrie după ce, în luna mai 2014, a lovit-o peste față pe Valentina Buliga, pe atunci ministră a Muncii, Protecției Sociale și Familiei.

Potrivit Asociației „Promo-LEX”, Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg a decis astăzi că, în cazul lui Mihail Dogotari, care era nemulțumit că i-a fost calculată o pensie mai mică decât i s-ar fi cuvenit, a fost încălcat articolul 5 al. 1 al Convenției Europene pentru Drepturile Omului și a obligat Republica Moldova să-i achite acestuia 6 mii de euro în calitate de prejudicii morale și 1 680 de euro – costuri și cheltuieli.

Mihail Dogotari a lucrat inginer toată viața, are acum 76 de ani și a lovit-o peste față pe Valentina Buliga, ex-ministra Muncii, Protecției Sociale și Familiei, la o întâlnire cu locuitorii raionului Gloden, fiind nemulțumit de Casa Națională de Asigurări Sociale care i-au calculat o pensie mai mică decât i s-ar cuveni.

Bărbatul primea atunci o pensie de aproximativ 58 de euro, iar ministra Buliga l-a ironizat pe bătrân, menționând că pensia sa era „suficient de mare”.

După incident, pensionarul s-a trezit cu o cauză penală pentru huliganism, iar pe 2 iulie 2014, la solicitarea procurorului, Judecătoria sectorului Glodeni a dispus o examinare medico-psihiatrică staționară a reclamantului.

În septembrie 2014, reclamantul a fost arestat de un grup de cinci ofițeri de poliție și dus la Spitalul de Psihiatrie Chișinău, unde a fost ținut mai bine de o săptămână.

Peste câteva luni, bătrânul a depus o plângere la CEDO, iar Înalta Curte i-a făcut dreptate.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


poporul 04.09.2018 17:24

Acuma sa plateasca despagubirea omului nu statul din banii oamenilor, dar Buliga personal din buzunaru ei.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md