08:57:01 20.01.2021
 
Stiri

Pensionarul din R. Moldova, internat FORȚAT la Psihiatrie, după ce a lovit-o peste față pe ministra Buliga, a câștigat la CEDO: R. Moldova, obligată să-i plătească despăgubiri de MII de euro

Social 04.09.2018 13:56 Vizualizări26125 Autor: Ziarul National
Pensionarul din R. Moldova, internat FORȚAT la Psihiatrie, după ce a lovit-o peste față pe ministra Buliga, a câștigat la CEDO: R. Moldova, obligată să-i plătească despăgubiri de MII de euro JC.md


Guvernul Republicii Moldova a fost obligat să achite 7 680 de euro despăgubiri pentru pensionarul din Glodeni, care a fost internat forțat în Spitalul de Psihiatrie după ce, în luna mai 2014, a lovit-o peste față pe Valentina Buliga, pe atunci ministră a Muncii, Protecției Sociale și Familiei.

Potrivit Asociației „Promo-LEX”, Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg a decis astăzi că, în cazul lui Mihail Dogotari, care era nemulțumit că i-a fost calculată o pensie mai mică decât i s-ar fi cuvenit, a fost încălcat articolul 5 al. 1 al Convenției Europene pentru Drepturile Omului și a obligat Republica Moldova să-i achite acestuia 6 mii de euro în calitate de prejudicii morale și 1 680 de euro – costuri și cheltuieli.

Mihail Dogotari a lucrat inginer toată viața, are acum 76 de ani și a lovit-o peste față pe Valentina Buliga, ex-ministra Muncii, Protecției Sociale și Familiei, la o întâlnire cu locuitorii raionului Gloden, fiind nemulțumit de Casa Națională de Asigurări Sociale care i-au calculat o pensie mai mică decât i s-ar cuveni.

Bărbatul primea atunci o pensie de aproximativ 58 de euro, iar ministra Buliga l-a ironizat pe bătrân, menționând că pensia sa era „suficient de mare”.

După incident, pensionarul s-a trezit cu o cauză penală pentru huliganism, iar pe 2 iulie 2014, la solicitarea procurorului, Judecătoria sectorului Glodeni a dispus o examinare medico-psihiatrică staționară a reclamantului.

În septembrie 2014, reclamantul a fost arestat de un grup de cinci ofițeri de poliție și dus la Spitalul de Psihiatrie Chișinău, unde a fost ținut mai bine de o săptămână.

Peste câteva luni, bătrânul a depus o plângere la CEDO, iar Înalta Curte i-a făcut dreptate.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

poporul 04.09.2018 17:24

Acuma sa plateasca despagubirea omului nu statul din banii oamenilor, dar Buliga personal din buzunaru ei.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md