12:30:35 02.04.2020
 
Stiri

PD a dat undă verde introducerii certificatelor de INTEGRITATE pentru funcționari și demnitarii aleși: „E un angajament asumat în lupta cu corupția”

Anticorupție 13.02.2018 14:00 Vizualizări3582 Autor: Ziarul National
PD a dat undă verde introducerii certificatelor de INTEGRITATE pentru funcționari și demnitarii aleși: „E un angajament asumat în lupta cu corupția”


„Partidul Democrat (PD) sprijină inițiativa privind introducerea certificatelor de integritate pentru funcționarii și demnitarii aleși, inclusiv pentru funcționarii din alte categorii care doresc să ocupe o funcție de conducere”, a declarat astăzi liderul PD, Vlad Plahotniuc, în cadrul unui briefing de presă.

„Acesta e unul din angajamentele pe care noi, ca partid, ni le-am asumat în lupta împotriva corupției, dar și în perfecționarea mecanismului de verificare a integrității demnitarilor de stat. De altfel, e și o recomandare a Comisiei de la Veneția”, a spus Plahotniuc.

De asemenea, democrații au dat aviz politic pozitiv și unei inițiative cu privire la implementarea unui mecanism mai avansat de promovare a doamnelor în politică. „Această inițiativa va fi înregistrată în Parlament. E vorba de un angajament care reiese, de asemenea, din recomandările Comisiei de la Veneția, dar care este necesar pentru atingerea obiectivului nostru de a moderniza clasa politică”, a adăugat democratul.

La rândul său, vicepreședintele PD, Sergiu Sârbu, a oferit detalii despre cele două proiecte de lege, mai ales că se numără printre autorii acestora.

„Acest proiect de lege vine ca o continuare a respectării şi implementării angajamentelor R. Moldova în lupta anticorupţie, în perfecţionarea mecanismului de integritate. Aceste mecanisme şi norme au fost deja introduse în Codul Electoral, dar pentru ca să funcţioneze eficient avem nevoie să dezvoltăm mecanismul şi în legislaţia conexă. Astfel, acest certificat de integritate va fi un document care va fi emis de Autoritatea Naţională de Integritate, în termen de maxim 15 zile”, a spus acesta.

Sârbu a precizat că documentul va conţine informaţii privind averile şi proprietăţile confiscate, informaţii privind incompatibilitățile constatate, informaţii cu privire la conflictele de interese, informaţii privind anumite limitări şi restricţii de a ocupa anumite funcţii constatate etc.

Vizavi de celălalt proiect de lege, cu privire la promovarea femeilor în politică, Sârbu a menționat că astfel va fi îndeplinită o altă recomandare a Comisiei de la Veneția. De asemenea, acesta spune că partidele care vor promova pe liste și în circumscripții cel puțin 40 la sută femei, atunci vor primi din partea statului o finanțare suplimentară de 10% .

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Dragos 13.02.2018 14:18

Alooo! Urgenta! Coruptii nu mai incap de atata coruptie. Escrocii nu mai pot de atata escrocherie. O, perfidia democrizatilor nu are limte. Declaratii lor aberante, ale criminalilor din partidul Diaree Maligna, sunt numai de fatada. Numai pentru ochii Occidentului. Pe astia poti sa-i nimicesti doar cu satarul, la urne!

Maia 13.02.2018 14:33

Cu asa cerinte, separe ca nu vedem noi degraba in politica aa personaje precum Maia Sandu, Andrei Nastase, sau alti corupti si hoti.

Artur 13.02.2018 14:50

Să înțelegem că astfel nu vor ajunge persoane ca Shor, Platon, Usatîi la conducerea țării? Asta e bine.

mihail 13.02.2018 15:19

Nu e posibil tot nimicul sa fie in functie si sa conduca o tara care are nevoie de o crestere intr-un ritm major.

Alexandru 14.02.2018 11:16

Aveți o greșeală gramaticală enormă aici: Acesta e unul din angajamentele pe care noi, ca partid, nu le-am asumat. Corect este „ni le-am asumat”. Aștept un „mulțumesc”.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md