07:35:58 24.09.2023
Stiri

Parlamentari din R. Moldova și Polonia, sesiune la Varșovia pentru a discuta despre securitate, în contextul atacurilor hibride ale Rusiei și al agresiunii militare împotriva Ucrainei

Actualitate 28.05.2023 18:35 Vizualizări1018 Autor: Ziarul National
Parlamentari din R. Moldova și Polonia, sesiune la Varșovia pentru a discuta despre securitate, în contextul atacurilor hibride ale Rusiei și al agresiunii militare împotriva Ucrainei


Cea de-a IX-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și a Republicii Polone va avea loc luni, 29 mai, la Varșovia.

Parlamentul Republicii Moldova va fi reprezentat cea de-a IX-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și a Republicii Polone de către deputații Mihail Popșoi, Vitalie Jacot, Valentina Manic și Alexandr Trubca.

În cadrul sesiunii găzduite de Sejmul polonez, parlamentarii moldoveni și polonezi vor discuta despre securitatea externă și internă în contextul activităților hibride ale Rusiei și al agresiunii împotriva Ucrainei. De asemenea, vor fi abordate principalele direcții și provocări în cadrul cooperării bilaterale economice, energetice și de dezvoltare dintre Republica Moldova și Republica Polonă.

Potrivit Parlamentului, agenda sesiunii mai include o rundă de discuții despre condițiile de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, dificultățile și sprijinul pe care republica noastră îl poate primi din partea Poloniei.

Discuțiile se vor încheia cu adoptarea unui declarații comune.

Adunarea Parlamentară a Republicii Moldova și a Republicii Polone a fost constituită pe data de 25 iulie 2011, la Chișinău. Aceasta este un organ consultativ interparlamentar, constituit pentru elaborarea punctelor de vedere comune privind problemele şi proiectele ce reprezintă obiect de interes bilateral. Adunarea se întrunește în sesiuni plenare care se convoacă o dată pe an, alternativ în Republica Polonă și Republica Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md