12:02:36 12.08.2020
 
Stiri

Opriți corabia să cobor!

Politică 29.09.2019 12:51 Vizualizări2126 Autor: Ziarul National
Opriți corabia să cobor!


Trustia, elegii politikoase

Ieri, m-am visat pe o corabie în furtună, ce plutea printre stânci, în derivă, cu o mulțime de șobolani euforici la bord, cu pânzele sfâșiate și cu catargul rupt de prea multă neîngrijire, cu frigiderul gol, iar când am luat cu cana apă din butoi și am băut - era șpriț curat, adică vin cu apă sau viceversa. Am mai luat o cană, apoi încă una și tot așa până au apărut pe vas, aruncați de un val al istoriei, Dodon cu Maia Sandu, în costume de superman și superwoman, Zinaida Greceanîi cu Andrei Năstase, în costume de aironwoman și aironman, Bătrâncea, Popșoi și Slusari, în costume de batmeni, și s-au apucat imediat să gâdile șobolanii agitați, să frece puntea cu mopul, au vărsat șprițul, au încleiat catargul cu superglue și mai rămăsese să umple frigiderul cu merinde și butoiul cu apă. Însă de unde să ia, dacă în jur era întindere nesfârșită de apă?

„Sabotaj! Sabotaj!” – striga Maia Sandu prin cămară şi șobolanii fugeau în toate părțile. Dar, fără șpriț, visul nu mai părea interesant și mă gândeam să mă trezesc, când am observat că vasul e pe cale să se tamponeze cu un ghețar, ca un Titanic mioritic, cu milioane de ciobani transhumanți la bord. În loc să ia măsuri, Maia, cu chipiul de căpitan de cursă lungă al lui Băsescu, și Dodon, cu chipiul de amiral pe uscat al lui Șoigu, s-au luat de mâini și dansau kazaciok, în timp ce Năstase cu Greceanâi, Slusari cu Popșoi și cu Bătrâncea le țineau hangul.

„Opriți corabia să cobor! Opriți corabia să cobor!” – am strigat speriat și m-am trezit. Eram mahmur ca un judecător corupt.
Acum stau și mă gândesc dacă nu cumva Plahotniuc acționează asupra câmpului magnetic al Terrei, pentru a deregla busolele și astrolabii? Sau poate am exagerat cu șprițul în vis?
Al vostru lofofor, mescalin, toltec, dolomit, Ion Buraga.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md