07:19:43 06.12.2023
Stiri

Oportunitate unică pentru industria cinematografică autohtonă: Celebrul regizor de la Hollywood, Jonathan Nolan, nominalizat la Premiile Oscar și la Premiile Emmy, vizită oficială la Chișinău

Actualitate 25.09.2023 16:05 Vizualizări1220 Autor: Ziarul National
Oportunitate unică pentru industria cinematografică autohtonă: Celebrul regizor de la Hollywood, Jonathan Nolan, nominalizat la Premiile Oscar și la Premiile Emmy, vizită oficială la Chișinău Ministerul Culturii


Celebrul scriitor, producător și regizor de la Hollywood, Jonathan Nolan, întreprinde în această săptămână o vizită oficială în R. Moldova, unde va avea întâlniri cu producători și regizori naționali, dar și oficiali guvernamentali.

Nominalizat la Premiile Oscar și la Premiile Emmy, Nolan este cunoscut pentru opere cinematografice și de televiziune remarcabile, precum „Memento”, „The Prestige”, „The Dark Knight”, „Interstellar” și „Westworld”, ultimul a strâns nu mai puțin de 54 de nominalizări la Emmy și a rămas cel mai bine cotat serial din primul sezon din istoria HBO.

Alături de Jonathan Nolan va fi echipa sa de producția a serialului HBO „Westworld”: Aaron Ryder, producător american, care colaborează mult cu cei doi frați, Christopher și Jonathan Nolan; Athena Wickham, producătoare din SUA, celebră pentru filmele „Reminiscence” (2021), „Westworld” (2016) și „Misiune Imposibilă III” (2006) și Noreen O'Toole, producătoare cunoscută pentru „Star Trek” (2009), „Person of Interest” (2011) și „Revolution” (2012).

Potrivit Ministerului Culturii, primul eveniment la care Nolan va apărea public este Fix It In Post Conference, care începe marți, 26 septembrie, de la 12:00, la Mediacor. Conferința va fi deschisă de Ministrul Culturii Sergiu Prodan, iar de la ora 15:00, Jonathan Nolan va participa la o sesiune de întrebări & răspunsuri și va interacționa cu participanții și comunitatea de film și producție din Republica Moldova.

Miercuri, 27 septembrie, Nolan și echipa sa vor merge la Orheiul Vechi și Cricova pentru a face cunoștință cu unele aceste locații de filmare, dar și pentru a experimenta oferta turistică a R. Moldova.

Vizita producătorilor de la Hollywood are loc la invitația oficială a Ministerului Culturii și facilitată de USAID Moldova prin intermediul Proiectului Tehnologiilor Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, reprezintând o oportunitate unică pentru industria cinematografică din R. Moldova de a interacționa și colabora cu nume și talente de calibru internațional.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md