16:27:24 18.04.2019
 
Stiri

ONG-urile de media CONDAMNĂ comportamentul AGRESIV al reprezentanților Partidului Șor vizavi de jurnaliștii din Orhei și cer instituțiilor de drept să investigheze cazul

Social 07.08.2018 18:00 Vizualizări804 Autor: Ziarul National
ONG-urile de media CONDAMNĂ comportamentul AGRESIV al reprezentanților Partidului Șor vizavi de jurnaliștii din Orhei și cer instituțiilor de drept să investigheze cazul Media-azi.md

Organizațiile de media din R. Moldova au făcut publică o declarație prin care condamnă comportamentul agresiv al reprezentanților partidului „Șor”, care au atacat verbal jurnaliștii postului Radio Orhei și i-au împiedicat să reflecte o manifestație organizată duminică, 5 august, la Orhei de către această formațiune politică.

Din imaginile video care au apărut pe rețelele de socializare se vede clar cum reprezentanta partidului „Șor”, primărița comunei Jora de Mijloc, Marina Tauber, și colegul său de partid Pavel Verejanu instigă participanții la protest împotriva jurnalistei postului Radio Orhei, Tatiana Djamanov: „Ia – Djamanov, cu mătura!”, „Radio Orhei la gunoi!”, „Radio Orhei afară!”, „Du-te de aici!”. Înarmați cu mături, alți manifestanți au urmat îndemnul Marinei Tauber şi au îmbrâncit-o pe jurnalistă.

„Organizațiile semnatare califică acest caz drept inadmisibil în relațiile unui partid politic cu presa și atrag atenția că asemenea manifestări de intoleranță și discurs de ură nu au apărut pe teren gol, ci sunt o continuare a amenințărilor cu răfuiala pe care liderul formațiunii politice „Șor” le-a făcut la adresa jurnaliștilor pe 20 iulie curent, în urma unui protest organizat la Chișinău. Precizăm că legislația ce reglementează activitatea mass-media garantează reprezentanților presei dreptul să participe la evenimente și manifestații publice, să obțină și să difuzeze informații, să facă imprimări audiovizuale, să filmeze și să fotografieze orice subiect de interes public. Orice încălcare a acestui drept legitim al jurnalistului se pedepsește în conformitate cu articolul 180 prim din Codul penal al Republicii Moldova”, se arată în declarațiilor ONG-urilor de media.

Semnatarii declarației, în frunte cu Centrul pentru Jurnalism Independent, cer Ministerului Afacerilor Interne și Procuraturii să investigheze acest caz și să ia măsurile de rigoare față de persoanele care au instigat participanții la manifestația din 5 august de la Orhei împotriva jurnalistei Radio Orhei, împiedicând-o să-și exercite nestingherit meseria.

„Subliniem că o reacție promptă și adecvată din partea organelor de drept are o importanță crucială. Solicităm partidului politic „Șor” să înceteze atacurile la adresa jurnaliștilor. Reamintim că politicienii și partidele politice sunt responsabile de crearea și menținerea unor relații corecte și neutre cu jurnaliștii, iar agresarea, intoleranța și discursul de ură împotriva presei sunt incompatibile cu principiile democrației și statului de drept”, cităm din aceeași declarație.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Spencer 07.08.2018 19:48

ONG-urile astea nuște curve politice, adică comportamentul susținătorilor binomului PAScuDA, nu-i deranjează?

Artur 07.08.2018 21:18

De ce aceste ONG-uri media, nu s-au deranjat atunci când unii lideri politici chiar au lovbit în jurnaliști cu pumnii și picioarele?

realist 07.08.2018 21:25

Nu am auzit ca ONG-urile sa zica ceva cand Nastase a lovit in jurnalisti!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

12.04.2019 09:16 Nicolae Negru De ce Sandu și Năstase fac jocul lui ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md