13:36:43 25.09.2023
Stiri

Omul de afaceri Plamen Milanov a fost ales PREȘEDINTE de onoare al Federației de Judo: „Sportul moldovenesc are nevoie de cât mai mulți oameni ca Plamen Milanov”

Actualitate 14.03.2023 12:25 Vizualizări3718 Autor: Ziarul National
Omul de afaceri Plamen Milanov a fost ales PREȘEDINTE de onoare al Federației de Judo: „Sportul moldovenesc are nevoie de cât mai mulți oameni ca Plamen Milanov”


Omul de afaceri Plamen Milanov a fost ales în funcția de președinte de onoare al Federației de Judo din Republica Moldova. Propunerea a venit din partea vicecampionului european, Andrei Golban, care a obținut încă un mandat la conducerea Federației, la Adunarea generală din 11 martie.

„Sportul moldovenesc are nevoie de cât mai mulți oameni ca Plamen Milanov. El cunoaște foarte bine care sunt necesitățile sportivilor și antrenorilor, pentru a obține performanțe. Și asta pentru că le oferă constat suport. Suntem onorați că domnul Milanov a acceptat să devină președinte de onoare al Federației noastre și am convingerea că implicarea sa în susținerea sportului național, inclusiv a judo-ului, va spori”, a declarat președintele Federației de Judo, Andrei Golban.

Plamen Milanov a mulțumit delegaților Adunării Generale și, personal, lui Andrei Golban, pentru încrederea acordată.

„De fiecare dată când am ocazia, în discuțiile cu partenerii de afaceri, dar și reprezentanți ai statului, promovez ideea că sportul are nevoie de finanțare și că investițiile în sport înseamnă investiții în sănătatea națiunii, în promovarea imaginii țării, dar și beneficii directe pentru societate, inclusiv economice. Moldova are talente sportive, printre care și mulți judocani, capabili să concureze de la egal la egal cu adversari de talie mondială. Mă bucur de fiecare dată când îi văd pe podiumul de premiere. Visul meu este să ofer 1 000 000 de lei pentru medalia de aur olimpică. Și sper să îl văd realizat în scurt timp”, a spus noul președinte de onoare al Federației de Judo.

Plamen Milanov este director al NGM Company, dar și președinte de onoare al Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.). Printre proiectele comune ale Federației de Judo și A.S.I.C.S. este și programul de burse pentru cadeți.

„Este un element care se înscrie în prioritățile noastre pentru anul 2023 – ne vom concentra pe pregătiri pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, dar vom investi și în cadeți, ca parte a pregătirii sportivilor pentru ciclul olimpic 2028”, a dat detalii Andrei Golban.

Astfel, pe parcursul anului 2023, 10 tineri sportivi vor primi lunar câte 5 000 de lei din partea Asociației A.S.I.C.S.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md