10:11:49 22.02.2024
Stiri

O porțiune de peste 54 km a drumului Chișinău - Giurgiulești, dată în exploatare după reparații

Actualitate 24.11.2022 17:18 Vizualizări1646 Autor: Ziarul National
O porțiune de peste 54 km a drumului Chișinău - Giurgiulești, dată în exploatare după reparații


Drumul național M3 Chișinău – Giurgiulești, Sectorul 1, a fost dat astăzi în exploatare, după ce Comisia de recepție la terminarea lucrărilor, formată din reprezentanți ai Administrației de Stat a Drumurilor, Ministerului Infrastucturii și Dezvoltării Regionale, INSP și companiei de proiectare și alte entități conexe, au stabilit că lucrările sunt efectuate complet și calitativ.

Astfel, pentru locuitorii satelor Chirsova, Congaz și Svetlîi din UTA Găgăuzia, dar și cei din raionul Taraclia, satele Balabanu, Aluatu și Chirilovca, sectorul de drum reabilitat înseamnă acces către gospodării, treceri de pietoni, în special în zona școlilor și grădințelor, construcția și reconstrucția stațiilor de autobuze.

În total au fost reabilitate 54,4 km de drum, construite trotuare, efectuate lucrări de construcție a podurilor și podețelor, a sistemului de evacuare a apelor pluviale.De asemenea, pentru creșterea nivelului de siguranță a participanților la trafic, au fost instalate peste 845 de indicatoare rutiere și aplicarea marcajului rutier.

Banii cheltuiți pentru acest sector de drum provin din împrumutul acordat Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Reabilitarea acestui sector face parte dintr-un proiect amplu de reabilitare a drumului M3, care duce spre Giurgiulești și frontiera cu România.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md