22:14:27 12.04.2021
 
Stiri

O femeie a neamului, Ștefana cea Mare a timpurilor noastre!

Actualitate 28.02.2021 10:13 Vizualizări2282 Autor: Ziarul National
O femeie a neamului, Ștefana cea Mare a timpurilor noastre!


Trustia, elegii politikoase

Trebuie să fim obiectivi și să reunoaștem că și Dodon a avut curajul să ignore Constituția și verdictele definitive ale Curții Consituționale, dar nu a făcut-o cu eleganța, noblețea și democrația Maiei Sandu, ci grosolan, nedemocratic, egoist și capricios ca un brigadier colhoznic. Spre deosebire de el, Maia Sandu a fost foarte indulgentă și tolerantă cu magistrații, chiar dacă lor le-a lipsit înțelepciunea deputatului Popșoi și nu au fost capabili să se ridice la înălțimea interesului național, rămânând la nivelul Constituției, ca niște juriști începători.

„Într-o situație de normalitate, decizia Curții ar fi de înțeles, - a spus Maia Sandu matern, civilizat - dar noi nu ne aflăm în situație de normalitate, de aceea nu am de gând să mă conformez, nu am de gând să discut cu fracțiunile parlamentare, ci numai cu societatea civilă și cu analiștii deștepți, care analizează corect și obiectiv! Anticipate sau referendum! Una din două!” – puse șefa statalității condiția ferm, fără să clipească, fără ca un mușchi să tresară pe fața ei, dar în același timp modest, civilizat, democratic, neumflându-se în pene ca Dodon. Poate doar un picușor.

Cum era de așteptat, imediat s-au găsit tot felul de criticaștri, tot felul de idioți utili și slugi oligarhice care au invocat supremația legii fundamentale, statul de drept, europenismul etcetera și viceversa… „Mai întâi dezoligarhizăm, apoi respectăm legile și construim statul de drept. Nu ne vom lăsa înșelați de legile și Constituția oligarhică!” - i-a pus imediat la punct Maia Sandu.

Din fericire, psihanaliștii deștepți i-au venit în ajutor. „Fapta Maiei Sandu este comparabilă cu a lui Alexandru Macedon tăind nodul gordian. Molotovenii nu s-au copt încă bine pentru parlamentarism, republică parlamentară, stat de drept, supremația legii, ca în Europa. Până atunci mai este! Profitând de ocazia că avem o președintă curajoasă, tranșantă, care dă dovadă de bărbăție, să trecem mai întâi republica la sistemul prezidențial, ca în Belarus și Rusia, ca în Turkemnistan, Tagikistan, Uzbekistan, Kazahstan și Azerbaijan, apoi să organizăm alegeri anticipate! Sistemul trebuie schimbat, nu are rost să organizăm alegeri dacă nu schimbăm sistemul, căci rezultatele nu se vor deosebi prea mult”, a subliniat psihanalistul Foxtrot Sobcor.

„Ca un Ștefan cel Mare al timpurilor noastre, Maia Sandu face fapte mari cu mijloace mici. Ea trebuie proclamată lideră națională, ca Putin, ca Lukașenko, ca Nursultan, Turkmenbași etcetera și viceversa de genul feminin, căci, după atâția bărbați, ea este prima femeie a neamului care înfruntă deschis, anahoretic, hidra oligarhică. Abia atunci republicuța noastră va înflori din nou pe harta uniunii eurasiatice. Cu republica parlamentară nu vom izbuti decât să așteptăm pasiv în anticamera UE”, - profeți alt psihanalist consacrat al societății civile, Ingwar Popoțan.

Acum stau și mă gândesc că analiștii deștepți au dreptate: schimbând sistemul parlamentar cu cel prezidențial ucidem doi iepuri: dezoligarhizăm republicuța și împăcăm Rusia, întristată de înfrângerea lui Dodon, pe care a pariat și a pierdut niște petrodolari. Lui Putin îi va plăcea că Maia Sandu a preferat sistemul său putinist celui european, al lui Merkel, și poate ne va da niște vaccinuri Sputnik V pe gratis…

Al vostru pusilanimofob, emistihiatru, Ion Buraga

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


ion 28.02.2021 13:14

Pentru inceput trebuie sa fie Vlada Tepes pentru tot kuliocarul si soricarul, inclisiv pentru responsabilii gras platiti din buget care au admis si admit devalizarea patrimoniului national.

Ciocana 28.02.2021 23:06

Îmi pare rău să constat, dle Negru, că vârsta uneori își ia tributul ei, înlocuind luciditatea intelectuală cu naivitatea, soră cu prostia.

Veterani-jurişti 28.02.2021 23:52

SITE-ul ZIARULNATIONAL.MD deseori o apucă pe dealuri ca epurii sălbatici. Dar aceştia chiar dacă sunt animale frumoase, nu judecă şi mai rod şi copacii. Iar dacă e să fim serioşi,trebuie de accentuat că Constituşia RM deja e aşa de terfelită, încât nu mai are mare însemnătate pentru poiporul care a votat-o pe Doamna M. Sandu şi pentru ca ea să ne scape de acest parlament în care soarta poporului o hotărăsc acei care au furat miliardul, l-au slujit pe criminalul Plahatniuc, au colecţionat KULIOACE cu bani murdari, şi de acei care atunci când vor să se ducă la weceu, cer permisiunea Moscovei. Deşi ne îndoim în cumsecădenia conului Negru, sperăm că nu se întoarce iar la cele rele.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Cehov

09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md