23:37:32 06.04.2020
 
Stiri

O expoziție a pictoriței Maria Mardare-Fusu, vernisată la Chișinău

Social 03.04.2015 11:37 Vizualizări2246 Autor: Victoria Bortă
O expoziție a pictoriței Maria Mardare-Fusu, vernisată la Chișinău


Expoziția personală de pictură „Raza Ta, Doamne” , realizată de Maria Mardare-Fusu, a fost vernisată ieri la Centru Expozițional „C. Brâncuși” din capitală.

Expoziția cuprinde 119 lucrări inspirate din teme biblice, care au fost pictate pe parcursul ultimelor două decenii, dar și tablouri din colecții particulare și din Fondul Plastic al R. Moldova.

„Această insistență de a lucra în biserică, de a ataca motivele biblice, limbajul parabolic au dăruit acestui spațiu atâta poezie, încât trebuie să ne găsim starea de spirit potrivită și să recitim în tablouri ceea ce a vrut să redea pictorița”, a menționat poetul Iulian Filip.

Potrivit criticului de artă Tudor Stăvilă, pictorița face artă prin credință. „Pictura ei este una aparte, care ține de simbol, de metaforă așa cum vede și cum ar trebui să vadă această artă religioasă”, a remarcat criticul.

Maria Mardare-Fusu a mărturisit că prin această expoziție și-a împlinit un vis. „Mereu am admirat acest moment al desfacerii mugurilor și așa a vrut Dumnezeu ca anume în această perioadă să vin și eu cu rodul muncii, gândirii și simțirii mele, iar tablourile la rândul lor, asemeni mugurilor, le-a venit timpul să se deschidă și să prezinte mesajul asupra căruia am lucrat”, a spus artista.

După ce în ianuarie 2015 a organizat prima expoziţie a lucrărilor soțului ei, regretatul actor Dumitru Fusu, pictoriţa a decis să scoată în lume și propria creaţie.

Expoziţia va fi deschisă până pe 19 aprilie.

Maria Mardare-Fusu s-a născut la 2 iulie 1954 în satul Razdolie, raionul Armizon din regiunea Tiumen, Rusia, unde părinții ei au fost deportați. Pictorița își are rădăcinile în Micleşti, raionul Criuleni.

A studiat la Colegiul de Arte Plastice „A. Plămădeală”. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici. Tablourile ei se păstrează în colecții particulare din R. Moldova, SUA, Israel, Canada, Germania, Rusia şi alte țări.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.04.2020 09:28 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statuia mareșalului ...

04.04.2020 18:14 Ziarul National Victor Chirilă // Creditul rusesc est...

03.04.2020 09:36 Nicolae Negru Nicolae Negru // Starea de sănătate a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md