10:16:18 20.04.2024
Stiri

NU oferiți mită polițiștilor, că vă înrăutățiți situația: Nouă cazuri de corupere, denunțate de oamenii legii în această săptămână

Actualitate 31.03.2023 11:13 Vizualizări1825 Autor: Ziarul National
NU oferiți mită polițiștilor, că vă înrăutățiți situația: Nouă cazuri de corupere, denunțate de oamenii legii în această săptămână


Dacă sunteți prinși că ați încălcat regulile circulației rutiere, asumați-vă consecințele și nu încercați să scăpați de pedeapsă mituind polițiștii, pentru că vă înfundați și mai mult.

Inspectorii de patrulare au denunțat, pe parcursul săptămânii curente, nouă cazuri de corupere.

Într-un caz, un șofer a oferit 1 000 de lei polițistului, pentru a nu fi documentat atunci când a fost prins cu o alcoolemie de 0,67 mg/l în timp ce se afla la volan. Acum, șoferul va răspunde penal și pentru faptul că a condus mașina în stare de ebrietate, dar și pentru coruperea omului legii.

Totodată, conducătorul unei motociclete a propus 50 de euro inspectorilor de patrulare, după ce nu s-a subordonat cerințelor legale de a stopa vehiculul.

Alți cinci șoferi au întins câte 200 de lei polițiștilor care i-au stopat pentru exploatarea vehiculului utilat cu sistem de alimentare cu gaze la care este expirat termenul de testare, pentru că a parcat mașina pe trotuar, pentru că a încălcat regulile de traversare la nivel cu calea ferată sau pentru că mașina nu a fost supusă controlului tehnic de stat în modul stabilit și lipsa poliței de asigurare obligatorie de răspundere civilă a deținătorului auto.

O mită de 300 de lei a fost propusă oamenilor legii de un șofer care a încălcat regulile de siguranță la traversarea căii ferate, iar alta de 700 de lei - de unul care nu deținea permis de conducere.

Cazurile au fost înregistrate conform legislației, iar persoanele vinovate riscă să fie cercetate penal pentru corupere activă.

„Chiar dacă sunt avertizați de nenumărate ori că oferirea de mită unui polițist constituie infracțiune, unii participanți la trafic continuă să propună bani polițiștilor, pentru a nu fi documentați referitor la încălcările comise în traficul rutier. Îndemnăm cetățenii să fie integri, să-și asume încălcările și să nu recurgă la mituirea polițiștilor”, este mesajul transmis șoferilor de către Poliție.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md