22:55:49 29.04.2024
Stiri

Noua comoară energetică din inima Europei. Investiția care schimbă jocul și dă o lovitură neașteptată Chinei

Actualitate 15.04.2024 08:30 Vizualizări1945 Autor: Ziarul National
Noua comoară energetică din inima Europei. Investiția care schimbă jocul și dă o lovitură neașteptată Chinei


Producția de „aur alb” a început la zăcământul care poate alimenta 500.000 de mașini electrice în fiecare an.

Apar vești bune pentru industria energetică din Europa, deoarece producția de litiu a început în Landau, Germania, într-un proiect considerat deosebit de important pentru lanțul de aprovizionare cu baterii pentru mașini electrice.

După cum a anunțat compania Vulcan Energy miercuri, 10 aprilie, producția de clorură de litiu a început la uzina minieră din Germania folosind energie geotermal. Acesta este un pas esențial către producția de hidroxid de litiu pentru baterii.

Vulcan Energy a primit licențe pentru un teren din regiunea Valea Rinului Superior din Germania pentru a extrage saramură ultra-fierbinte bogată în litiu, din rezervoarele subterane, valorificând căldura pentru a genera electricitate, dar și extragerea litiului din saramură.

Compania a semnat deja acorduri pentru litiu cu producători de automobile precum Volkswagen și Stellantis și, conform primelor rezultate, proiectul său minier este foarte eficient.

Totodată, obiectivul companiei este să producă 24.000 de tone de hidroxid de litiu pe an începând cu 2026, cantitate suficientă pentru 500.000 de vehicule electrice, după cum a declarat CEO-ul companiei, Cris Moreno.

Uniunea Europeană și-a stabilit ținte ambițioase pentru extracția, reciclarea și rafinarea litiului, cobaltului și a altor metale necesare pentru „tranziția sa verde”, dar, potrivit Reuters, lipsa fondurilor, costurile ridicate ale energiei și opoziția locală ar putea deturna oricare dintre planurile ei.

Cu toate acestea, guvernul german a creat un fond de investiții de 1,1 miliarde de euro pentru a stimula accesul țării la materii prime critice, care sunt necesare proiectelor de înaltă tehnologie și „proiectelor verzi”.

Analiștii consideră că investițiile germane în materii prime sunt deosebit de importante pentru țară, deoarece încearcă să-și reducă dependența de China, care domină sectorul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md