14:45:28 23.02.2024
Stiri

NOU // Federațiile sportive din R. Moldova vor beneficia de alocații financiare de la stat

Actualitate 06.12.2023 13:44 Vizualizări972 Autor: Ziarul National
NOU // Federațiile sportive din R. Moldova vor beneficia de alocații financiare de la stat
Poză simbol


Toate federațiile sportive vor putea beneficia de alocații financiare de la stat, nu doar cele care au obținut performanțe sportive remarcabile în anul precedent, potrivit unei decizii aprobate astăzi de Guvern.

Repartizarea va avea loc în felul următor:

*15% – pentru ramurile de sport olimpice și paralimpice;
*2% – pentru ramurile de sport neolimpice și neparalimpice;
*68% – pentru performanțele sportive obținute la ramurile de sport olimpice/paralimpice și neolimpice;
*15% – mijloacele financiare sub formă de rezervă a autorității centrale de specialitate în domeniul culturii fizice și sportului.

Inițial, proporția prevedea 15% pentru ramurile de sport olimpice și paralimpice, 65% – pentru performanțele sportive obținute la ramurile de sport olimpice/paralimpice și neolimpice, 20% – mijloacele financiare sub formă de rezervă a autorității centrale de specialitate în domeniul culturii fizice și sportului.

Modificările Regulamentului prevăd că federațiile sportive vor putea accesa mijloace financiare suplimentare pentru realizarea programelor olimpice și obținerea cotelor de participare la Jocurile Olimpice și Paralimpice.

„Aceste modificări îmbunătățesc mecanismul de finanțare aplicat în premieră în acest an, inclusiv, prin extinderea finanțării pentru probele paralimpice. Inițiativa vine și din dorința de a asigura o mai bună incluziune și a reflecta și prin susținere financiară rezultatele frumoase pe care le obțin, inclusiv, sportivii noștri paralimpici. Țin să menționez că, în acest an, sportivii noștri au obținut un număr record de medalii din istoria Republicii Moldova”, a menționat ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun.

În anul 2023 a fost utilizat un mecanism nou de finanțare a sportului de performanță conform criteriilor distincte. Astfel, federațiile sportive naționale au primit alocații de la bugetul de stat în baza performanțelor sportive din anul precedent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md