01:03:01 20.07.2024
Stiri

Norvegia, principalul furnizor de gaze al Europei, solidară cu cetățenii R. Moldova. Autoritățile de la Oslo sprijină proiectele energetice din republica noastră

Actualitate 21.11.2023 16:15 Vizualizări697 Autor: Ziarul National
Norvegia, principalul furnizor de gaze al Europei, solidară cu cetățenii R. Moldova. Autoritățile de la Oslo sprijină proiectele energetice din republica noastră


Pregătirile pentru începerea procesului de negociere cu Uniunea Europeană, dar și asigurarea securității energetice a R. Moldova s-au numărat printre principalele subiecte abordate astăzi la o întrevedere dintre premierul Dorin Recean și o delegație de deputați norvegieni, membri ai Comisiei afaceri externe și apărare din cadrul Stortingului Regatului Norvegiei.

Prim-ministrul Recean a exprimat apreciere pentru aportul Norvegiei, principalul furnizor de gaze al Europei, în susținerea proiectelor energetice din republica noastră și oferirea sprijinului financiar necesar pentru depășirea provocărilor.

„Componenta energetică este prioritară atunci când vorbim despre redresarea economică. Iată de ce ne concentrăm atenția pe consolidarea capacităților energetice ale republicii, în mod special pe investiții în energia verde regenerabilă, eficientă și durabilă. Știm că Norvegia este foarte bine pregătită la capitolul respectiv, iar expertiza voastră în acest sens ne-ar fi de ajutor”, a spus Recean.

În cadrul întâlnirii s-a vorbit și despre acțiunile întreprinse de autoritățile de la Chișinău pentru a face față tuturor provocărilor din ultima perioadă, inclusiv pentru a combate dezinformarea și alte amenințări hibride din partea Rusiei, dar mai ales pentru a avansa pe segmentul integrării europene.

Parlamentarii de la Oslo au subliniat faptul că prezența lor la Chișinău este o confirmare a susținerii și solidarității poporului norvegian pentru cetățenii R. Moldova. Oficialii au declarat că vor continua să sprijine R. Moldova și Ucraina în procesul de apropiere de standardele blocului comunitar.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md