04:36:48 11.04.2021
 
Stiri

Noi DETALII despre „operațiunea Durleșteanu”. Partidul „ȘOR” nu ar fi fost în cărți pentru această coaliție. Unde a GREȘIT Igor Dodon

Actualitate 12.02.2021 10:26 Vizualizări2697 Autor: Ziarul National
Noi DETALII despre „operațiunea Durleșteanu”. Partidul „ȘOR” nu ar fi fost în cărți pentru această coaliție. Unde a GREȘIT Igor Dodon


Fosta ministră a Finanțelor, Mariana Durleșteanu, susține că a primit oferta de a forma un nou guvern „de la câteva partide”, însă printre acestea nu se numără și Partidul „ȘOR”. Socialiștii, în frunte cu Igor Dodon, ar fi mizat pe semnăturile deputaților Partidului Democrat (PD), însă s-au grăbit să colecteze 54 de semnături pentru sprijinirea candidaturii Marianei Durleșteanu, pe care să i le pună pe masă președintelui Maia Sandu. Liderul PD, Pavel Filip, ar fi fost chemat la Zinaida Greceanîi în birou și a fost întrebat dacă fracțiunea sa poate semna pentru candidatura anunțată de Dodon, dar totul a căzut când democratul a văzut că lista e semnată de parlamentarii Partidului „ȘOR”, dar și de foștii democrați Eugeniu Nichiforciuc și Vladimir Andronachi.

Mariana Durleșteanu recunoaște că fosta sa colegă, Zinaida Greceanîi, i-a propus funcția de premier, însă spune că nu s-ar fi discutat despre faptul că Partidul „ȘOR” urmează să-i asigure sprijin politic în Parlament. Mai mult, Durleșteanu ar fi primit asigurări că unele partide parlamentare, exceptând Partidul „ȘOR”, vor vota pentru cabinetul său.

„Eu am primit invitație de la câteva partide, dar nu de la Partidul „ȘOR”, nu cunosc Partidul „ȘOR”, nu am nicio comunicare cu ei. Eu nu am văzut semnăturile. Am fost asigurată că ei nu au votat. Nu am comunicat cu niciunul din ei și nu cred că pot comunica, pentru că știu dosarul Kroll, dar nu pot să dau apreciere parlamentarilor care au fost aleși de către popor. Lista va fi verificată, eu nu am văzut-o și nu am dreptul să mă exprim. Am avut o solicitare... Și pentru mine o astfel de decizie nu a fost atât de ușoară, dar scopul a fost, în primul rând, de a face ceva pentru cetățenii R. Moldova”, a declarat Durleșteanu pentru protv.md.

Citește și: Maia Sandu e îndemnată să BLOCHEZE învestirea unui guvern sprijinit de PSRM – Platforma „Pentru Moldova” și să propună URGENT un executiv MINORITAR: „Să facă acest lucru ASTĂZI, pentru că mâine va fi târziu”

Deputatul PD, Gheorghe Leucă, a recunoscut ieri că reprezentanții PSRM au încercat să-l convingă pe Pavel Filip să semneze pentru candidatura Marianei Durleșteanu.

Totul a căzut când Filip a văzut semnăturile celor de la Partidul „ȘOR” și ale foștilor săi colegi de fracțiune Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc.

Citește și: Nicolae Negru, despre RĂSTURNAREA de situație provocată de Dodon: „Moscova îl împinge spre o alianță cu Șor și Plahotniuc, chiar cu riscul de a-și păta „reputația”. Dacă Maia Sandu va refuza candidatura, ea va provoca un „CUTREMUR” constituțional…”

Și președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a explicat de ce a picat planul: „Domnul Pavel Filip a fost invitat la doamna Zinaida Greceanîi în birou și i s-a propus să semnăm și noi lista. Pe acea listă erau deja cele 54 de semnături. Când a văzut Pavel Filip acest lucru, dar mai ales formatul, a refuzat să semneze. Noi ne-am dorit discuții cu „Platforma „DA”, cu „Pro Moldova”, cu cei de la PAS, pentru ca să găsim o soluție”.

Chiar dacă Maia Sandu a înaintat-o repetat pe Natalia Gavrilița, fosta ministră a Finanțelor, Mariana Durleșteanu mai speră că va fi desemnată în calitate de prim-ministru. Asta în pofida faptului că, inițial, s-a arătat deranjată de sprijinul oferit de Partidul „ȘOR”.

Citește și: S-au găsit VOTURILE necesare pentru Guvernul Marianei Durleșteanu. „Suntem gata să semnăm în favoarea desemnării ei în calitate de candidat la funcția de prim-ministru al R. Moldova”

„Am văzut decizia doamnei președinte, nu am dreptul să o comentez. Am zis și o spun încă o dată: nu voi umbla prin birourile politice, nu este scopul meu, nu am făcut-o niciodată. S-a purces la procesul la care s-a purces. Cu doamna Sandu și doamna Gavrilița am crescut pe aceeași platformă de profesioniști, nu am ce comenta. Decizia mea pentru realitatea respectiva a fost doar să vin să fac o schimbare până la alegerile anticipate. Eu nu pot să vă spun acum nimic, pentru că doamna președinte trebuie să se expună, la fel și Curtea Constituțională… Eu nu am treabă cu Partidul ȘOR”, a conchis Duleșteanu.

Citește și: Platforma „Demnitate și Adevăr” îl propune pe Andrei Năstase la funcția de PREMIER: „Ieri am avut o discuție cu Maia Sandu...”

Amintim că deputații PSRM, cei ai Partidului „ȘOR”, dar și neafiliații Eugeniu Nichiforciuc, Vladimir Andronachi și Alexandru Oleinic (54 de parlamentari) au semnat Declarația privind constituirea majorității parlamentare pentru susținerea candidatului Mariana Durleșteanu. Documentul a fost prezentat ieri, în cadrul consultărilor cu fracțiunile parlamentare, președintelui Maia Sandu. De partea cealaltă, șeful statului nu a ținut cont de constituirea acestei majorități parlamentare, pe motiv că printre semnatari sunt transfugi, persoane răpite și persoane implicate în furtul miliardului.

PSRM a anunțat că va contesta la Curtea Constituțională decretul președintelui Maia Sandu, prin care Natalia Gavrilița a fost înaintată repetat să formeze un nou guvern.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion 12.02.2021 11:14

"Noi" detalii pentru fosta ministra a comunistilor - guvernul durdon ( al kuliocarilor) va fi la telecomanda penalului Sor.

Leon 14.02.2021 21:55

Conform scenariului lista ar fi urmat să fie semnată şi de câţiva deputaţi ai PD-ui. Iar în aşa condiţie semna şi grupul lui Plahatniuc numit Pro-Moldova, condus de finul Candu, şial doilea grup a lui Plahatniuc numit Pentru Moldova, şi evident gruparea Şor, dar şi "independentul" dependent de Dodon - Oleinic. Dar, cei din PD sau dumerit şi nu au semnat. Ca urmare, ca să nu arate cui slujesc înrealitate, n-a semnat nici grupul FINULUI. Ca urmare, PSRM de facto s-a aliat cu cei din gruparea lui Şor şi cu a doua grupare a lui Plahatniuc - Pentru Moldova, fapt care este foarte demonstrativ şi dubios.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

02.04.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fake după fake

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md