10:53:36 19.05.2022
Stiri

NEREGULI grave! Sute de copaci, tăiați ilegal în pădurile Moldovei

Social 26.11.2015 08:55 Vizualizări1534 Autor: Ziarul National
NEREGULI grave! Sute de copaci, tăiați ilegal în pădurile Moldovei inseco,gov.md


Odată cu răcirea vremii, angajații Inspectoratului Ecologic de Stat efectuează razii în întreaga republică pentru a identifica cazurile de tăiere ilicită de arbori din păduri. Într-o singură zi, reprezentanții Inspectoratului Ecologic Strășeni au identificat mai multe încălcări grave ale legislației de mediu.

În trupul de pădure „Valea mălaiului” din gestiunea Primăriei Lozova, a fost identificat un bărbat care a tăiat cu toporul 46 de arbori de salcâm alb. Prejudiciul material a fost estimat la 1 537 de lei, dar prejudicial ecologic este mult mai mare. Masa lemnoasă a fost preluată de Primăria Lozova, iar bărbatul urmează a fi sancționat, dosarul fiind în proces de examinare.

În pădurea orășelului Bucovăț, o altă persoană a tăiat ilegal 11 arbori de salcâm alb. Pe acest caz a fost încheiat un proces verbal cu stabilirea unei amenzi în valoare de 800 de lei. Bărbatul a achitat și prejudiciul de 638 de lei.

În trupul de pădure „Zvana” din gestiunea Primăriei Strășeni au fost depistați în flagrant doi bărbați care au tăiat 30 de arbori de salcâm. Aceștia au fost amendați cu câte 800 de lei, iar prejudiciul a fost estimat la 394 de lei.

În cadrul acelorași razii ale inspectorilor ecologici, sunt identificate și nenumărate cazuri de braconaj, iar vânătorii sunt amendați.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md