22:18:43 01.03.2024
Stiri

Negocierile de aderare a R. Moldova la UE ar putea fi lansate în martie 2024. Recean: „R. Moldova este CAMPIOANĂ la implementarea REFORMELOR, dar trebuie să fim împreună cu Ucraina, la pachet, pentru deschiderea negocierilor”

Actualitate 08.12.2023 12:02 Vizualizări1507 Autor: Ziarul National
Negocierile de aderare a R. Moldova la UE ar putea fi lansate în martie 2024. Recean: „R. Moldova este CAMPIOANĂ la implementarea REFORMELOR, dar trebuie să fim împreună cu Ucraina, la pachet, pentru deschiderea negocierilor”


Prim-ministrul Dorin Recean consideră că sunt șanse mari ca negocierile de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană să fie lansate până la finele anului 2023, însă nu poate fi exclusă și ipoteza ca acestea să fie amânate până în martie 2024.

Șeful Guvernului a declarat joi-seară, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal Tv, că R. Moldova a îndeplinit în proporție de 94 la sută cele nouă recomandări ale Comisiei Europene și, în mod firesc, negocierile ar urma să fie deschise la reuniunea Consiliului Europei de perioada 14 - 15 decembrie curent.

„Am ferma convingere că vor fi deschise negocierile de aderare. Dacă nu în decembrie, atunci în martie. Noi am realizat în proporție de 94% condiționalitățile. R. Moldova e campioană la implementare, în sensul ajustării legislației și implementarea legislației. Comisia Europeană a apreciat la scară maximă efortul și rezultatul implementării acestor reforme. Iată că lucrul acesta trebuie să fie materializat printr-o decizie a Consiliului European. Dacă decizia nu va fi luată acum, atunci va fi luată în martie, dar oricum acest lucru se va întâmpla”, a punctat Recean.

În opinia prim-ministrului, indiferent ce se va întâmpla în decembrie, toată lumea „trebuie să rămână conectată” și să muncească în vederea implementării reformelor.

„Reformele pe care le implementăm, legislația pe care o ajustăm sunt pentru cetățenii R. Moldova. Noi construim Europa acasă absolut în toate domeniile. Noi avem făcută deja o alegere. Avem ferma convingere că vom deschide negocierile. Poziția noastră este fermă: trebuie să fim împreună cu Ucraina, la pachet, pentru deschiderea negocierilor. Suntem alături de prietenii și vecinii noștri. Noi suntem recunoscători pentru curajul și vitejia ucrainenilor. Astăzi ucrainenii asigură pacea și securitatea în regiunea noastră”, a conchis Dorin Recean.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md