04:39:26 24.11.2025
Stiri

Muştarul – câteva motive să încerci o reţetă minune

Știri 13.01.2016 11:19 Vizualizări2964
Muştarul –  câteva motive să încerci o reţetă minune sursa: csid.ro

Te-ai hotărât ca în 2016 să înlături pe cât posibil E-urile din alimentaţie? Felicitări, gesturile mici pot face diferenţa în timp şi de ce să nu recunoaştem – bucătăria este locul cel mai creativ din casă. Astăzi, îţi dăm câteva sfaturi pentru a prepara muştar de casă.

Muştarul - proprietăţi terapeutice

În această perioadă, când consumul de carne este crescut, muştarul scade riscul de a dezvolta boli grave. Şi de ce să nu recunoaştem, dă un gust mai bun preparatelor culinare. Făcut ca la carte, muştarul este un bun laxativ, scade colesterolul crescut, stimulează buna funcţionare a circulaţiei sângelui şi creşte tensiunea arterială, este un bun antiinflamator şi stimulează pofta de mâncare.

De asemenea, reţetele originale şi sănătoase ale muştarului luptă împotriva astmului, bronşitei, durerilor reumatice, pneumoniilor, nevralgiilor, dispepsiilor, anorexiei, reumatismului şi gripelor. Persoanele care suferă de constipaţie cronică pot să consume câte o linguriţă de boabe de muştar cu lapte sau apă (zi de zi se creşte doza de administrare până la o lingură). Acest tratament se ia sub formă de cure, pe o perioadă de o săptămână urmată de o pauză de zece zile.

Reţetă muştar de casă

Muştarul de masă făcut industrial pe lângă seminţe şi făină de muştar are în reţetă şi: aditivi alimentari, E-uri, substanţe de îngroşare, îndulcitori de sinteză, coloranţi, arome artificiale.

Aşadar, iată reţeta pentru muştar, numai bun de pus pe carne de porc la cuptor. Sau poate doriţi să încercaţi nişte combinaţii alimentare mai stranii cu muştar: pizza cu muştar, brânză cu muştar sau chiar biscuiţi cu cacao cu muştar.

Ingrediente:

Seminţe de muştar (varianta bio este de preferat)

Oţet

Miere

Ghimbir sau hrean

sare

Mod de preparare:

Într-un castron de sticlă se pun seminţele de muştar. Peste ele se toarnă apă. Se lasă la înmuiat circa 2 ore. Apoi se înlătură apa şi cu ajutorul unui blender se transformă în pastă. Apoi se adaugă oţet şi puţină apă. Se îndulceşte cu puţină miere. După gust se adaugă hrean sau ghimbir şi sare. Se mai lasă 30 de minute, apoi se mai adaugă puţină apă. Este gata de consum.

De asemenea, puteţi face şi un sos de muştar.

Sos de muştar

Ingrediente:

O linguriţă de muştar

Ulei presat la rece

Zeamă de lămâie

Oţet (facultativ)

Frunze de pătrunjel

Un praf de sare de mare

Mod de preparare:

Se amestecă bine muştarul cu sare, se adaugă ulei, zeamă de lămâie şi verdeaţă tocată mărunt.

Sursa: csid.ro

Autor: Ziarul National
Stiri relevante
Top stiri
23.11.2025 08:13 574 Horoscopul zilei 23.11.2025
22.11.2025 08:04 863 Horoscopul zilei 22.11.2025

Parteneri
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2025 13:06 ZiarulNational Mihai Gribincea // Moscova rescrie is...

30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Curs valutar
1 MDL   1 EUR 19.83 1 USD 17.23 1 RON 3.90 1 RUB 0.22 1 UAH 0.41
Sondaj
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în R. Moldova, pentru cine ați vota?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte