23:44:19 01.03.2024
Stiri

Muntele Putin și șoricelul Hamas

Actualitate 22.10.2023 10:04 Vizualizări1675 Autor: Ziarul National
Muntele Putin și șoricelul Hamas


Trustia, elegii politikoase

Revoltă, indignare, tristețe, jale mare, depresie, dezolare în lumea rusă (russki mir): Biden l-a asemănat pe Putin cu Hamas sau viceversa.

Dar cine e Putin și cine e Hamas! Putin are la dispoziția sa măreața Rusie, 17,1 milioane kilometri pătrați, cu a doua, ca potențial teoretic, armată de pe mapamond, cu arsenalul ei nuclear cel mai mare din lume, iar Hamas, înarmat cu mitraliere Kalașnikov și rachete produse la bucătărie, se poate întinde doar pe Fâșia Gaza, 40 km lungime și 6-12 km lățime, 365 km pătrați, e cum ai compara munții Ural cu un șoricel sau Volga cu țârâiala unui apeduct spart.

Câți oameni a ucis Putin, ucraineni și ruși împreună, pe câți i-a torturat, i-a luat ostatici, i-a alungat din casele lor, - sute de mii și milioane, câți evrei a ucis Hamas, câți a torturat, a luat ostatici – doar o mie și ceva, - se aseamănă, dar nu se compară faptele lor! Câte orașe și sate ucrainene a distrus, le-a ras de pe fața pământului Putin și câte Hamas? Iarăși nu avem ce compara!

Hamas dorește nimicirea Israelului, cu o populație nici măcar de zece milioane de oameni, iar Putin - a Ucrainei, cu peste 40 de milioane de oameni! Dar nu numai! El nu suportă nici existența Țărilor Baltice, Belarusului, Kazahstanului, Georgiei etcetera, ca să nu mai vorbim de republicuța molotovenească!

Dacă se înfurie, Putin poate distruge nu numai Ucraina, ci toată planeta, o face nelocuibilă, cu tot cu Hamas! Oricât și-ar încorda mușchii Hamas, el nu e capabil să distrugă Israelul, doar numai să-l zgârie! Așa că revolta patrioților ruși e cât se poate de justificată! Hegemonul Biden ar trebui să fie mai atent cu comparațiile, căci poate să rănească sentimentele sincere a milioane de putiniști ruși și nu numai ruși, există sute de mii de simpatizanți ai lui Putin în lumea întreagă!

Acum stau și mă gândesc cum poate fi explicată diferența de atitudine a deputaților socialiști, inclusiv Zina Carabina, față de viața civililor palestinieni și ucraineni: pe cât de înduioșătoare e grija lor pentru viața civililor din Fâșia Gaza, pe atât de șocantă este indiferența, nepăsarea pentru viața civililor din Ucraina și chiar din Odesa, unde au mers de multe ori la mare și la cumpărături.

Al vostru anhidrit, puchios, Ion Buraga

Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md