11:29:05 04.12.2022
Stiri

Mottoul Zilei Internaționale a Profesorului 2022: „Transformarea educației începe cu profesorii”; Ministrul Anatolie Topală: „Vă îndemn să depuneți toate eforturile pentru ca performanța și meritocrația să constituie temelia sistemului de învățământ”

Actualitate 05.10.2022 10:17 Vizualizări827 Autor: Ziarul National
Mottoul Zilei Internaționale a Profesorului 2022: „Transformarea educației începe cu profesorii”; Ministrul Anatolie Topală: „Vă îndemn să depuneți toate eforturile pentru ca performanța și meritocrația să constituie temelia sistemului de învățământ”
Poză simbol


Anual, pe 5 octombrie, este marcată Zilei Internaționale a Profesorului. În acest an, UNESCO a stabilit mottoul acestei zile ca fiind „Transformarea educației începe cu profesorii”.

Într-un mesaj de felicitare adresat astăzi cadrelor didactice, ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, le mulțumește profesorilor pentru că păstrează și transmit copiilor „lumina vie a valorilor general-umane și naționale”.

„Vă îndemn să depuneți și în continuare toate eforturile necesare pentru ca performanța, calitatea, creativitatea și meritocrația să constituie temelia sistemului de învățământ din Republica Moldova”, se arată în mesajul lui Anatolie Topală.

Vedeți mai jos mesajul integral adresat cadrelor didactice de către ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală:

Astăzi, 5 octombrie, sărbătorim cu toții Profesorul – semănător de cunoștințe și adevăr, arhitect al sufletelor și sculptor al caracterelor copiilor noștri.

Cu acest prilej, vă mulțumesc pentru dragostea, profesionalismul și devotamentul cu care transmiteți cunoștințele Dumneavoastră, atât de importante și necesare pentru educația și formarea armonioasă a tinerei generații.

Mottoul Zilei Internaționale a Profesorului 2022, stabilit de UNESCO, este „Transformarea educației începe cu profesorii”. Acesta subliniază rolul important al cadrelor didactice în crearea peste tot în lume a unor sisteme educaționale complexe și reziliente. În același timp, presupune și asigurarea de condiții decente de muncă pentru profesori, garantarea accesului la oportunitățile de dezvoltare profesională, dar în mod special și recunoașterea rolului social al profesorului de promotor principal al progresului și schimbărilor pozitive în societate.

Dragi colegi, Vă mulțumesc că păstrați și transmiteți lumina vie a valorilor general-umane și naționale. Conștientizăm că doar cu Dumneavoastră vom putea educa o societate unită pentru pace, solidaritate, libertate și doar împreună vom reuși să construim un viitor prosper al Republicii Moldova.

Rezistența, deschiderea și implicarea de care ați dat dovadă ori de câte ori a fost nevoie să depășim crizele – pandemică, a refugiaților – sunt calități demne de admirația întregii societăți.

Vă îndemn să depuneți și în continuare toate eforturile necesare pentru ca performanța, calitatea, creativitatea și meritocrația să constituie temelia sistemului de învățământ din Republica Moldova.

Sincere felicitări şi urări de bine, sănătate și prosperitate!

Cu apreciere, Anatolie Topală, ministrul Educației și Cercetării

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
04.12.2022 10:13 263 Simion vrea dragoste pe bani
Top stiri
04.12.2022 10:13 249 Simion vrea dragoste pe bani

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md