04:36:36 08.12.2023
Stiri

Moțiunea simplă, înaintată de socialiști și comuniști asupra politicilor desfășurate de Ministerul Justiției în domeniul justiției, a PICAT. Ministrul Litvinenco: „Acești deputați sunt instrumente ale hoților fugari”

Actualitate 24.11.2022 17:35 Vizualizări1291 Autor: Ziarul National
Moțiunea simplă, înaintată de socialiști și comuniști asupra politicilor desfășurate de Ministerul Justiției în domeniul justiției, a PICAT. Ministrul Litvinenco: „Acești deputați sunt instrumente ale hoților fugari”


Moțiunea simplă asupra politicilor desfășurate de Ministerul Justiției în domeniul justiției, înaintată de fracțiunea parlamentară a socialiștilor și comuniștilor a fost respinsă astăzi de către Parlament. În favoarea acesteia au votat doar 25 de comuniști și socialiști.

Reprezentanții opoziției proruse și-au formulat majoritatea întrebărilor pentru ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, în baza scurgerilor de pe contul său de Telegram, amenințându-l cu dosar penal, inclusiv pentru „uzurpare a puterii”, pentru care nu există termen de prescripție, și i-au solicitat demisia.

În replică, ministrul Litvinenco a declarat că această corespondență privată care a ajuns în spațiul public, ceea ce înseamnă prin încălcarea legii, ar fi trucată, printre lucruri adevărate fiind strecurate și neadevăruri pentru a manipula opinia publică.

Sergiu Litvinenco a declarat că dânsul nu a furat din banii publici, nu a luat mită și „doarme liniștit”.

În discursul său, ministrul Litvinenco a arătat că deputații care au depus moțiunea simplă ar fi „instrumente ale hoților fugari”.

„Un grup de hoți care vrea să scape de pușcărie a depus o moțiune folosindu-se de un grup de deputați. (...) Șefii lor sunt Șor, Plahotniuc și Platon care stau în afara republicii”, a punctat Litvinenco, acuzând că aceștia s-ar folosi de democrație pentru a o distruge.

Ministrul a adăugat că cetățenii R. Moldova își doresc „dreptate pentru oameni și hoții la pușcărie” și a remarcat faptul că deputații din opoziție sunt „într-un gând cu oligarhii fugari” atunci când își formulează acuzațiile. El a fost aplaudat atunci când a amintit că Aeroportul Internațional Chișinău, „furat de Ilan Șor de la cetățeni”, a fost întors în gestiunea statului, că dosarul lui Vlad Plahotniuc va fi examinat de către instanță în lipsa acestuia, dosarul lui Igor Dodon este examinat la Curtea Supremă de Justiție, iar Veaceslav Platon este investigat pe mai multe capete de acuzare.

Deputatul fracțiunii majoritare, Vasile Grădinaru, a punctat că, deși deputații din opoziție au depus o moțiune simplă asupra politicilor desfășurate de Ministerul Justiției în domeniul justiției, nu au arătat nicio pretenție față de aceste politici, dar au folosit această ocazie pentru a răspândi „informațiile false” care au apărut în public după spargerea contului de Telegram al lui Sergiu Litvinenco.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md