09:37:01 26.02.2024
Stiri

„Moldovagaz” vrea TARIFE MAI MARI la gaze pentru consumatori! Ce SPUNE ANRE?

Economie 12.01.2015 13:55 Vizualizări2989 Autor: Virginia Nica
„Moldovagaz” vrea TARIFE MAI MARI la gaze pentru consumatori! Ce SPUNE ANRE? www.focus-energetic.ro


Directorul general al „Moldovagaz”, Alexandr Gusev, susține că din cauza deprecierii leului este necesar ca tarifele pentru consumatori la gazele naturale să fie revizuite în creștere, iar reprezentanții ANRE susțin că vor comenta intenția atunci când va exista o solicitare din partea companiei.

Potrivit unui interviu acordat publicației „Komsomolskaya Pravda”, Alexandr Gusev a declarat că tarifele la gazele naturale nu au fost schimbate din 2011, când cursul oficial de schimb al dolarului era de 11,9 lei. Astfel, Gusev susține că ieftinirea petrolului duce la un cost mai mic la gazele naturale, însă această scădere a costului este compensată de ieftinirea leului, iar prin urmare, tarifele trebuie revizuite. „Sigur că tarifele trebuiesc revizuite. Și ele vor crește. Cu cât vor crește? Depinde de cât de mult se va deprecia leul”, a subliniat directorul general al „Moldovagaz”.

Alexandr Gusev susține că există multe probleme și deficiențe legate de metodologia de stabilire a tarifelor la gazele naturale, deficiențe care trebuie înlăturate împreună cu Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. „Tarifele nu le stabilim noi. De noi ține prezentarea argumentelor și informațiilor necesare. Discuțiile cu ANRE nu vor fi simple. Niciodată nu au fost. După ce împreună cu ANRE vom înlătura lacunele ce țin de metodologie, va fi calculat și aprobat un tarif corect”, a mai spus Gusev.

Solicitat de Ziarul NAȚIONAL, Serviciul de presă al ANRE a comunicat că este prea devreme să comenteze declarațiile lui Alexandr Gusev. „Pe moment nu există o solititare depusă la ANRE de către „Moldovagaz” în vederea revizuirii tarifelor. ANRE va veni cu o reacție când vor fi prezentate calculele și informațiile aferente privind stabilirea acestui tarif”, a declarat reprezentantul Agenției, Anatol Barbei.

Conducerea „Moldovagaz” susține că, datorită faptului că au fost operate modificări la formula de calcul a gazului de import și s-a ajuns la o înțelegere cu furnizorul de la Moscova în vederea scăderii din preț, R. Moldova va economisi patru milioane de dolari.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md