16:00:15 27.01.2021
 
Stiri

Ministerul Finanțelor susține că plafonarea taxelor locale a fost solicitată de mediul de afaceri. Primarii afirmă că vor fi favorizați „rechinii”

Actualitate 27.11.2020 14:32 Vizualizări1225 Autor: Ziarul National
Ministerul Finanțelor susține că plafonarea taxelor locale a fost solicitată de mediul de afaceri. Primarii afirmă că vor fi favorizați „rechinii”


Contribuabilii la bugetul public au nevoie de previzibilitate fiscală, iar plafonarea taxelor locale a fost propusă de autoritățile centrale la solicitarea mediului de afaceri.

Așa răspunde Ministerul Finanțelor la nemulțumirea primarilor, care acuză Guvernul că nu a invitat autoritățile publice locale la discuții și că plafonarea taxelor locale este un atac la autonomia APL cu scopul ascuns de a favoriza „marii rechini” din business.

CITIȚI și VIDEO // Protestul primarilor în fața Ministerului Finanțelor și a Guvernului: „Jos mâinile de pe bugetele locale”

„Dezvoltarea economică și, respectiv, asigurarea sustenabilității bugetare, atât la nivel central cât și la nivel local, este realizată de către contribuabili, care își asumă toate riscurile de antreprenoriat. Or, lipsa de certitudine și previzibilitate fiscală influențează puternic deciziile investiționale a mediului de afaceri.

Pe acest motiv și urmare a multiplelor solicitări din partea mediului de afaceri și asociațiilor de business, se propune stabilirea în Codul fiscal a unor plafoane a mărimilor maxime a taxelor locale, care sunt necesare agenților economici și autorităților publice locale sub aspectul previzibilității extinderii obligației fiscale”, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanțelor.

Menționăm că primarii au fost invitați în după-amiaza zilei de astăzi la o ședință la Ministerul Finanțelor, după ce au protestat în fața instituției împotriva plafonării taxelor locale.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.01.2021 15:57 Ziarul National ULTIMA ORĂ // Maia Sandu anunță candi...

26.01.2021 12:51 Ziarul National ANALIZĂ: Dinastiile de la Kremlin și ...

25.01.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statutul limbii ruse...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md