20:54:00 16.01.2022
Stiri

Mini-OȚELĂRIE la Strășeni: Investiție de 14 MILIOANE de euro a unei companii cu fondatori din R. Moldova care au activat în România și sute de locuri de muncă noi cu salarii atrăgătoare

Actualitate 03.12.2021 16:02 Vizualizări2100 Autor: Ziarul National
Mini-OȚELĂRIE la Strășeni: Investiție de 14 MILIOANE de euro a unei companii cu fondatori din R. Moldova care au activat în România și sute de locuri de muncă noi cu salarii atrăgătoare


O mini-oțelărie urmează a fi construită în raionul Strășeni, pe teritoriul Zonei Economice Libere Bălți, de către compania „Omni Steel”, ai cărei fondatori sunt originari din Republica Moldova, însă cu experiență de conducere a afacerilor în România.

Noua investiție în valoare de 14 milioane de euro a anunțat-o Agenția de Investiții „Invest Moldova”, în cadrul unui eveniment public.

Uzina va avea o hală de 12 mii de metri pătrați și o capacitate de producție de 150 de mii de tone de oțel-beton de 8-32 mm, dintre care 5 000 de tone vor fi exportate lunar în România.

Aceasta va utiliza tehnologia de topire a metalului prin inducție, metodă care este considerabil mai ecologică.

„În Republica Moldova sunt generate lunar 20 - 30 de mii de tone de deșeuri, în același există o necesitate de 16 mii de tone de oțel-beton. Deci, avem un deșeu care este și o sursă de materie primă pentru noi, îl transformăm dintr-un produs inutil societății într-un produs foarte utilizat în domeniul construcțiilor. Practic, 70 la sută din astfel de deșeuri sunt generate de municipiul Chișinău, acesta fiind și cel mai mare consumator de oțel-beton, iar noi ne aflăm la 35 de km”, a menționat Alexandru Rotaru, reprezentantul companiei investitoare.

Întreprinderea va activa în satul Pănășești din raionul Strățeni și va crea 250 de locuri de muncă cu un salariu mediu de aproximativ 600 de euro pentru personalul antrenat în producție.

Uzina va contribui la dezvoltarea economică a regiunii și prin achiziția anuală a materiei prime de la producătorii locali în valoare de 40 de milione de euro.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Răbdare și discernământ

10.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre „dezvăluiri” ...

07.01.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // A conspirat Tokaev c...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
De ce credeți că s-au scumpit gazele naturale livrate R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md