17:28:01 19.09.2020
 
Stiri

Milițian transnistrean, CONDAMNAT la 15 ani de închisoare pentru că a RĂPIT un cuplu din raionul Florești, l-a dus dus în stânga Nistrului și l-a băutut crunt pentru furtul a doi iepuri

Actualitate 06.08.2020 14:14 Vizualizări1055 Autor: Ziarul National
Milițian transnistrean, CONDAMNAT la 15 ani de închisoare pentru că a RĂPIT un cuplu din raionul Florești, l-a dus dus în stânga Nistrului și l-a băutut crunt pentru furtul a doi iepuri
Poză simbol


Un fost colaborator al așa-zisei miliții transnistrene a fost condamnat miercuri, 5 august, de către Judecătoria Soroca la 15 ani privațiune de libertate pentru violare de domiciliu, răpire și acte de tortură în privința a doi locuitori ai raionului Florești.

Verdictul a fost dat după ce, în noaptea de 8 spre 9 aprilie 2015, angajați ai așa-zisei miliții transnistrene au răpit din propria locuință din raionul Florești un cuplu, cetățeni ai Republicii Moldova, pe care i-au târât noaptea pe drumul pietruit din sat, i-a băgat într-o luntre și i-a transportați în stânga Nistrului la „comisariatul de miliție din or. Camenca”. Acolo victimele au fost bătute cu bestialitate, plasate în izolatorul de detenție preventivă și învinuite de furtul a doi iepuri.

Avocații Asociației „Promo-LEX” spun că maltratările au durat pe parcursul a trei zile, după care oamenii au fost lăsați să plece, datorită intervenției autorităților constituționale. Expertiza medico-legală, efectuată după eliberarea victimelor, a stabilit numeroase traumatisme suportate de acestea în timpul bătăilor.

Instanța de la Soroca a dispus, de asemenea, încasarea în beneficiul celor două victime a sumei de 20 000 de euro cu titlu de prejudiciu moral, iar sentința poate fi contestată la Curtea de Apel Bălți în termen de 15 zile.

Menționăm că, până în ianuarie 2020, cauza penală intentată de către autoritățile constituționale ale Republicii Moldova a fost suspendată pentru că învinuiții se eschivau de la urmărirea penală, însă a fost reluată odată cu reținerea unuia dintre învinuiți.

„Cu regret, din numărul mare de cazuri de răpire, maltratare și tortură comise de către reprezentanți ai organelor de forță din regiunea transnistreană, această cauză este printre puținele sau chiar prima care a ajuns să fie examinată de către instanța de judecată. În celelalte cauze, victimele abuzurilor nu-și pot găsi dreptatea, pentru că persoanele responsabile fie nu sunt identificate, fie se eschivează de la urmărire penală. Asociația Promo LEX a atras atenția asupra cazurilor în care grupările compuse din angajați ai miliției transnistrene se deplasează nestingherit prin localitățile din dreapta Nistrului pentru presupusa investigație a crimelor. Acest caz demonstrează că autoritățile constituționale dispun de pârghii și posibilități pentru a finaliza urmăririle penale și pot atrage la răspundere penală infractorii indiferent de locul aflării acestora”, a comentat avocatul Asociației „Promo-LEX”, Pavel Cazacu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

18.09.2020 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // E posibilă refacerea...

15.09.2020 10:03 Ziarul National Alecu Reniță // Moldova are chipul și...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md