Mii de cadre manageriale și didactice din Moldova, instruite pentru a îmbunătăți calitatea educației cu sprijinul MEC și al Băncii Mondiale


Aproximativ 2300 de cadre de conducere - directori și directori adjuncți, alături de peste 500 de cadre didactice din instituțiile de educație timpurie, participă, în perioada iulie-august 2025, la sesiuni de instruire tematică centrate pe consolidarea competențelor profesionale. Aceste formări sunt parte a Proiectului „Îmbunătățirea Calității Educației”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării, cu sprijinul financiar al Băncii Mondiale și al Parteneriatului pentru Educație Timpurie.
Instruirile au ca scop aplicarea standardelor de competențe profesionale destinate personalului de conducere. Aceste standarde vor ajuta directorii și directorii adjuncți să se autoevalueze și să își dezvolte competențele proprii. Un subiect esențial al formărilor este programul TEACH - un instrument de observare la clasă utilizat în învățământul preșcolar, primar și secundar. Acesta, dezvoltat de Banca Mondială, urmărește să asigure calitatea practicilor educaționale în sălile de clasă.
Programul TEACH urmează să fie implementat și în diverse grădinițe, astfel organizaandu-se instruiri speciale pentru educatori. Prin familiarizarea acestora cu instrumentul, se dorește dezvoltarea abilităților de observare și reflecție profesională, ceea ce va duce la o îmbunătățire generală a calității activităților cadrelor didactice și, în final, la o stare de bine și o dezvoltare armonioasă a copiilor.













































































