20:19:48 26.07.2021
 
Stiri

METODOLOGIE // Începe admiterea la LICEU: Ce documente urmează să prezinte candidații

Actualitate 22.06.2021 17:28 Vizualizări603 Autor: Ziarul National
METODOLOGIE // Începe admiterea la LICEU: Ce documente urmează să prezinte candidații
Poză simbol


Concursul de admitere în învățământul liceal pentru anul de studii 2021 - 2022 se va desfășura în perioada 12 - 30 iulie curent. Etapa a II a admiterii elevilor în învățământul liceal va avea loc în perioada 9 - 17 august 2021.

Potrivit Metodologiei de admitere aprobate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, concursul de admitere în instituțiile de învățământ liceal cu profil teoretic poate include probe suplimentare de logică și erudiție.

Totodată, concursul de admitere în instituțiile liceale cu profil arte și sport va include, în mod obligatoriu, probe de aptitudini.

Absolvenții clasei a IX-a, deținători ai Diplomelor de gradele I,II și III la Științe și la disciplinele de profil, la olimpiadele naționale și internaționale, organizate și recunoscute de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în anul curent, vor fi înmatriculați în afara concursului.

Pentru copiii orfani, copii proveniți din familii cu părinți invalizi de gradele I și II, copii cu CES, copii gemeni, unul dintre ei cu performanțe la învățătură, se vor acorda 10 la sută din numărul total de locuri, fără concurs, la fiecare profil.

Pentru înscrierea la proba de admitere, candidații urmează să prezinte următoarele acte: cererea de înscriere, cu indicarea profilului ales; copia certificatului de absolvire a gimnaziului (autentificată de către directorul instituției absolvite); copia buletinului de identitate (în cazul în care candidatul nu a atins vârsta de 16 ani, se acceptă copia certificatului de naștere); adeverință medicală; patru fotografii cu dimensiunile de 3x4 cm și după caz copia diplomelor obținute la olimpiadele raionale/municipale, naționale și internaționale.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

23.07.2021 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica României în...

20.07.2021 15:37 Ziarul National George Damian // Adio, Basarabia! Ren...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că trebuie să fie viitorul prim-ministru al R. Moldova, după victoria PAS din alegerile parlamentare anticipate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md