01:59:34 30.05.2020
 
Stiri

Medicii de la urgență și cei de familie care interacționează cu bolnavii de COVID-19 vor primi 50% în plus la salarii. Deputat din opoziție: „Decizie la aproape o lună de la introducerea stării de urgență. Atât merită acești oameni?”

Social 10.04.2020 13:45 Vizualizări1423 Autor: Ziarul National
Medicii de la urgență și cei de familie care interacționează cu bolnavii de COVID-19 vor primi 50% în plus la salarii. Deputat din opoziție: „Decizie la aproape o lună de la introducerea stării de urgență. Atât merită acești oameni?”


Comisia pentru Situații de Urgență (CSE) a decis astăzi să acorde câte 50% supliment la salariul de funcție pentru motivarea financiară a personalului din cadrul asistenței medicale urgente prespitalicești și celei primare, implicat în acordarea asistenței medicale pacienților cu COVID-19.

Decizia vine la aproape o lună de la instituirea stării de urgență în R. Moldova ca urmare a extinderii pandemiei de COVID-9 și după ce au fost raportate zeci de îmbolnăviri ale medicilor de familie (raionul Hâncești) și ale celor de la Serviciul de urgență (raionul Soroca). Mai mult, doi medici de pe ambulață au decedat deja, după ce s-au infectat cu COVID-19 când au mers să consulte pacienți.

„Abia astăzi, adică la aproape o lună de la introducerea stării de urgență, guvernarea lui Dodon a decis majorarea salariilor pentru personalul medical din ambulanțe și pentru medicii de familie. Vă dați seamă? Și sporul e de doar 50% din salariul de funcție. Nu 100%, nu 150%, ci doar 50%. În lei e cam atât: pentru medicii de familie circa 2 800 – 3 200 de lei mai mult; pentru medicii de pe ambulante circa 2 200 – 27 00 de lei; pentru asistenții medicali din ambulanțe 1 600 – 1 900 de lei mai mult. Atât merită acești oameni?”, întreabă deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco.

CITIȚI și VIDEO, DOC // Plan DEMASCAT: Premierul Chicu, pe cal alb în timpul pandemiei, după decizia Curții Constituționale. A convocat CSE pentru „a nu opri ajutoarele”

Menționăm că, anterior, autoritățile au decis sporirea retribuțiilor lunare angajaților din spitale care tratează bolnavii cu același diagnostic cu un salariu de funcție.

Astăzi, CSE a mai decis să fie acordat spor lunar de compensare pentru munca prestată în condiții de risc sporit pentru sănătate în mărime de până la un salariu de bază personalului Agenției Naționale de Sănătate Publică, personalului instituțiilor medicale, inclusiv personalului detașat, din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Administrației Naționale a Penitenciarelor, antrenat nemijlocit în acțiuni de prevenire, control și tratare a infecției COVID-19.

Mărimea concretă a sporului va fi stabilit de către conducătorul instituției, în funcție de aportul și profesionalismul angajatului în vederea prevenirii, controlului și tratării infecției COVID-19.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md