16:57:30 03.10.2023
Stiri

MEC atenționează absolvenții de liceu să NU cadă în plasa escrocilor care le propun contra bani testele de la examene: Testele pentru BAC sunt păstrate în condiții de maximă securitate și sunt excluse scurgerile de informații

Actualitate 06.06.2023 09:38 Vizualizări671 Autor: Ziarul National
MEC atenționează absolvenții de liceu să NU cadă în plasa escrocilor care le propun contra bani testele de la examene: Testele pentru BAC sunt păstrate în condiții de maximă securitate și sunt excluse scurgerile de informații


Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare susțin că testele pentru Bacalaureat sunt păstrate în condiții de maximă securitate, ceea ce împiedica accesul persoanelor neautorizate la testele aplicate în cadrul examenelor naționale de absolvire, iar scurgerile de informații în privința subiectelor de examen sunt excluse.

Drept urmare, autoritățile din domeniul educației atenționează candidații la BAC să nu cadă pradă escrocilor care le propun servicii de vânzare a testelor de la examenele naționale de absolvire și condamnă orice practici care încalcă principiile de integritate în procesul de evaluare a elevilor.

„Reiterăm îndemnul Ministerului Educației și Cercetării și Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare către elevii claselor absolvente, părinți și cadre didactice să dea dovadă de maximă corectitudine și onestitate în cadrul sesiunii de examene 2023 și să nu cadă pradă escrocheriilor. Educația este o prioritate națională și Ministerul Educației și Cercetării depune eforturi susținute pentru a asigura un mediu educațional corect, transparent și echitabil pentru toți elevii. Orice tentativă de fraudă va fi tratată în conformitate cu legea”, se arată în mesajul autorităților.

Ministerul precizează că a transmis Inspectoratului General al Poliției din cadrul Ministerului Afacerilor Interne un demers prin care a fost solicitată examinarea unui caz suspect de escrocherie care a devenit public.

Amintim că sesiunea de Bacalaureat 2023 a demarat vineri, 2 iunie, în R. Moldova, iar cei 18 400 de candidați înscriși vor susține, până pe 20 iunie curent, examenele în 93 de centre de BAC, dotate cu monitorizare video.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md