23:42:18 11.08.2022
Stiri

Martori NOI în dosarul de ÎMBOGĂȚIRE ilicită deschis pe numele adjunctului suspendat al procurorului general, Ruslan Popov: „Declarațiile martorilor, în cumulul cu celelalte probe administrate, vin să confirme învinuirea înaintată”

Actualitate 30.11.2021 13:55 Vizualizări1993 Autor: Ziarul National
Martori NOI în dosarul de ÎMBOGĂȚIRE ilicită deschis pe numele adjunctului suspendat al procurorului general, Ruslan Popov: „Declarațiile martorilor, în cumulul cu celelalte probe administrate, vin să confirme învinuirea înaintată”


Procurorii anticorupție au audiat 14 martori în dosarul penal privind îmbogățirea ilicită a adjunctului suspendat al procurorului general, Ruslan Popov, aflat în arest la domiciliu. Declarațiile acestor persoane, împreună cu celelalte probe administrate, vin să confirme învinuirea înaintată, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Anticorupție.

Potrivit procurorilor, în ultimele săptămâni au fost efectuate mai multe acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigație.

„Au fost autorizate și efectuate cinci percheziții pe lângă cele șapte realizate în timpul reținerii adjunctului procurorului general suspendat. În rezultat au fost ridicate peste 280 de documente contabile, acte juridice și alte înscrisuri precum și purtători materiali de informații, care conțin date de evidență contabilă. Totodată, a fost efectuată o cercetare la fața locului a biroului acestuia, în cadrul căreia au fost ridicate circa 50 de documente și înscrisuri”, precizează procurorii.

Citește și: DOC // Ruslan Popov, anchetat pentru ÎMBOGĂȚIRE ilicită. Dosarul pe avere a adjunctului lui Stoianoglo conține un PROBATORIU de peste 800 de pagini și a ajuns pe masa oamenilor legii

În același timp, o persoană a fost recunoscută în calitate de bănuit pentru participație în calitate de complice la îmbogățirea ilicită imputată adjunctului procurorului general suspendat.

„Au fost autorizate și efectuate peste 24 de ridicări ale documentelor și altor probe de la autoritățile publice și instituțiile bancare, în rezultatul cărora au fost ridicate peste 2 200 de documente, acte juridice și alte înscrisuri, precum și purtători materiali de informații. Au fost examinate parțial mai multe documente ridicate de la autoritățile publice, cât și fișiere video și audio, fiind stabilite probe pertinente cauzei penale. De asemenea, a fost dispusă efectuarea a două expertize și anume expertiza tehnică a dispozitivelor electronice și expertiza de evaluare a bunurilor imobile și a utilajelor tehnice”.

Procurorii anticorupție au adăugat că, pe lângă efectuarea investigațiilor financiare paralele de către Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale, a fost dispusă efectuarea controalelor fiscale la persoana fizică, care desfășoară activitate de întreprinzător implicată în cazul de față.

Amintim că adjunctul suspendat al procurorului general a fost reținut pe 9 octombrie curent, iar după 72 de ore a fost plasat în arest la domiciliu. Ulterior, procurorii au contestat decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, iar Popov a fost plasat în arest preventiv pentru 20 de zile. Măsura preventivă a fost schimbată ulterior, iar la ora actuală Popov se află în arest la domiciliu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

01.08.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre s...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md