18:57:29 22.03.2023
Stiri

Marea Britanie va oferi 10 MILIOANE de lire strerline Republicii Moldova pentru a susține reformele pornite de actuala guvernare, inclusiv în sectorul energetic

Actualitate 16.03.2023 10:35 Vizualizări786 Autor: Ziarul National
Marea Britanie va oferi 10 MILIOANE de lire strerline Republicii Moldova pentru a susține reformele pornite de actuala guvernare, inclusiv în sectorul energetic
Ministrul de Externe al Marii Britanii, James Cleverly


Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord va oferi R. Moldova 10 milioane de lire sterline (circa 225 de milioane de lei - n.r.) pentru a susține reformele pornite de actuala guvernare de la Chișinău, inclusiv în sectorul energetic.

Noua finanțare va fi anunțată de ministrul de Externe al Marii Britanii, James Cleverly, care se află în prezent la Chișinău, într-o vizită de două zile.

Potrivit unui comunicat al Guvernului de la Londra, ajutorul va fi oferit pentru a spori reziliența republicii noastre la impactul destabilizator al invaziei ilegale a lui Vladimir Putin în Ucraina.

Anterior, Marea Britanie a oferit R. Moldova alte 12 milioane de lire sterline pentru lupta împotriva corupției și promovarea transparenței guvernamentale.

Aceeași sursă anunță că în prezent se lucrează la consolidarea apărării R. Moldova împotriva atacurilor cibernetice, combaterea dezinformării proruse, reformarea forțelor armate, construirea unei economii mai puternice și combaterea corupției.

„Puține societăți înțeleg tacticile subversive ale activităților maligne rusești mai bine decât R. Moldova și Georgia. Marea Britanie nu va sta cu mâinile în sân în timp ce Moscova subminează democrația, suveranitatea și integritatea teritorială a acestor state. Trebuie să sprijinim reziliența lor la amenințările hibride ale Rusiei, să protejăm alegerile democratice ale poporului lor și să-i ferim de amenințarea de la ușile lor”, a declarat ministrul de Externe al Marii Britanii, James Cleverly, înainte de a ajunge șa Chișinău.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md