09:03:13 18.06.2018
 
Stiri

MALPRAXIS // Un medic de la Penitenciarul Pruncul ar fi băgat o deținută în mormânt și riscă până la trei ani de închisoare

Social 12.06.2018 15:47 Vizualizări801 Autor: Ziarul National
MALPRAXIS // Un medic de la Penitenciarul Pruncul ar fi băgat o deținută în mormânt și riscă până la trei ani de închisoare
Poză simbol

Medicul-endoscopist din cadrul Secţiei medicină generală a Penitenciarului nr.16-Pruncul este acuzat că ar fi ucis o pacientă de 27 de ani.

Dosarul în care doctorul este învinuit de încălcarea din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale, soldată cu decesul pacientei, a fost trimis în judecată.

Potrivit procurorilor, în dimineaţa zilei de 12 octombrie 2017, aflându-se în sala de diagnostic din cadrul Penitenciarului Pruncul, medicul ar fi încălcat regulile de acordare a asistenței medicale în timpul efectuării bronhoscopiei cu biopsie unei deținute în vârstă de 27 de ani, iar peste două ore tânăra a decedat.

Potrivit raportului de expertiză judiciară, decesul deţinutei a survenit în rezultatul şocului anafilactic – reacţie alergică la introducerea medicamentelor anestetice, mai exact a Lidocainei.

Mai mult, experţii au concluzionat că nu era necesar ca pacienta să fie supusă efectuării bronhoscopiei.

Medicul, în vârstă de 43 de ani, activează în această funcţie începând cu anul 2010, iar dacă va fi găsit vinovat riscă până la trei ani închisoare, cu sau fără privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.06.2018 09:38 Nicolae Negru Ceva nu se leagă în „strategia de rec...

11.06.2018 15:31 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Gaudeamus și Carol ...

11.06.2018 09:16 Nicolae Negru Un „prost al satului” sau un alt Roșca?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioasă decizia Curții Constituționale din 4 iunie prin care a fost anulată Legea cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul RSS Moldoveneşti, adoptată în 1989, care îi oferea limbii ruse statut de „limbă de comunicare”?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md