15:25:12 06.02.2023
Stiri

Maia Sandu, la întrevederea cu secretarul de stat pentru Energie din SUA: R. Moldova are nevoie de sprijinul partenerilor de dezvoltare pentru construirea infrastructurii care s-o conecteze la rețelele energetice europene

Actualitate 06.12.2022 19:43 Vizualizări1060 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, la întrevederea cu secretarul de stat pentru Energie din SUA: R. Moldova are nevoie de sprijinul partenerilor de dezvoltare pentru construirea infrastructurii care s-o conecteze la rețelele energetice europene


Războiul Rusiei împotriva Ucrainei are un impact major asupra securității energetice a R. Moldova, reflectându-se în prețurile mari la energie, dar și în limitarea accesului la resursele energetice, i-a transmis astăzi președinta Maia Sandu secretarului de stat pentru Energie al SUA, Jennifer Granholm, cu care s-a întâlnit la Washington.

Șefa statului a spus că, pentru R. Moldova, „independența energetică înseamnă păstrarea democrației și a apartenenței republicii la lumea liberă, în special în actualul context marcat de război”.

Președinta Maia Sandu a mulțumit pentru ajutorul de circa 80 de milioane de dolari, anunțat de SUA pentru depășirea crizei.

Totodată, șefa statului a menționat că R. Moldova are nevoie de sprijinul partenerilor de dezvoltare pentru construirea infrastructurii care să asigure conexiunea la rețelele energetice europene, pentru diversificarea surselor de energie și dezvoltarea energiei regenerabile, precum și pentru regândirea întregului proces de producție, stocare și consum de energie. Un alt obiectiv strategic este atingerea, cât mai curând posibil, a neutralității emisiilor de dioxid de carbon, care este avantajoasă pentru mediu și contribuie la asigurarea securității energetice.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.02.2023 11:28 Ziarul National Analiză de la București, despre șanse...

06.02.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce-i de făcut?

03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md