21:24:31 12.04.2021
 
Stiri

Maia Sandu a chemat reprezentanții societății civile la CONSULTĂRI cu privire la depășirea actualei crize politice: „Sunt hotărâtă să apăr interesul cetățenilor până la urmă. Justiția nu se negociază. Hoții nu le vor bine oamenilor”

Actualitate 01.03.2021 20:05 Vizualizări1281 Autor: Ziarul National
Maia Sandu a chemat reprezentanții societății civile la CONSULTĂRI cu privire la depășirea actualei crize politice: „Sunt hotărâtă să apăr interesul cetățenilor până la urmă. Justiția nu se negociază. Hoții nu le vor bine oamenilor”


Președintele Maia Sandu a chemat reprezentanții mai multor organizații neguvernamentale la consultări pentru a afla opinia acestora vizavi de depășirea actualei crize politice.

La Președinție s-au prezentat astăzi organizațiile din cadrul Forumului societății civile din Parteneriatul Estic, cum ar fi Asociația „Promo-LEX”, Centrul pentru Resurse Juridice din Moldova, „Expert-Grup”, IPRE, WatchDog, Amnesty International, Asociația pentru Democrație Locală, IESPM, Centrul Regional de Mediu, CPR, Conferința Națională a Sindicatelor, Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

„După cum am anunțat săptămâna trecută, am pornit o serie de consultări cu societatea civilă, juriști, specialiști în drept constituțional, organizații în domeniul respectării statului de drept, pentru a asculta opiniile și recomandările lor în vederea ieșirii din criza politică. Republica Moldova se află într-un blocaj politic în care, pe de o parte, există o majoritate parlamentară PSRM-Șor ce vrea să-și păstreze fotoliile și schemele de corupție și, pe de altă parte, o majoritate covârșitoare a populației care le cere hoților să plece. Cetățenii au mereu dreptate. Iar suveranitatea stă în mâinile poporului, nu ale unui grup îngust de interese”, a scris Maia Sandu pe Facebook.Șefa statului a mai anunțat că a primit în cadrul acestor consultări multe „mesaje utile” și recomandări de ordin juridic, politic și diplomatic în vederea depășirii blocajului.

„Sunt hotărâtă să apăr interesul cetățenilor până la urmă. Justiția nu se negociază. Hoții nu le vor bine oamenilor. Țara are nevoie de anticipate, de deputați responsabili, de un guvern competent cu susținere stabilă în legislativ. Voi continua consultările extinse în zilele ce urmează”, a mai scris președinta Maia Sandu pe Facebook.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Cehov

09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md