22:32:38 01.03.2024
Stiri

Lovitură de proporții pentru Șor și Plahotniuc. Cele 12 televiziuni din anturajul celor doi oligarhi vor rămâne ÎNCHISE și după finalizarea stării de URGENȚĂ. „Televiziunile de PROPAGANDĂ nu vor putea să emită în eter”

Actualitate 08.12.2023 08:30 Vizualizări2806 Autor: Ziarul National
Lovitură de proporții pentru Șor și Plahotniuc. Cele 12 televiziuni din anturajul celor doi oligarhi vor rămâne ÎNCHISE și după finalizarea stării de URGENȚĂ. „Televiziunile de PROPAGANDĂ nu vor putea să emită în eter” stiri.md


Cele 12 televiziuni rămase fără licență de emisie pe perioada stării de urgență nu vor putea să-și reia activitatea la începutul anului viitor, atunci când Guvernul nu va mai solicita prelungirea stării de urgență. Anunțul a fost făcut aseară de prim-ministrul Dorin Recean, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal Tv.

„Guvernul pregătește și va adopta mai multe pachete legislative, care să permită Guvernului să gestioneze astfel de situații în afara stării de urgență. Prin urmare, cele 12 televiziuni, care sunt despre propagandă și despre finanțare ilegală, despre deservirea unor grupări criminale, nu vor putea să emită în eter, chiar dacă se termină starea de urgență. Cele 12 canale nu vor putea să emită”, a punctat Dorin Recean.

În același context, Recean a menționat că Guvernul și alte decizii vor fi abordate în afara stării de urgență.

„Guvernul a muncit foarte mult ca să își pregătească instrumentele necesare pentru a gestiona aceste probleme care au apărut în sarea de urgență și care necesitau intervenția de urgență a Guvernului. Este vorba de media, energetică, refugiați... sunt foarte multe decizii”, a conchis sursa citată.

Amintim că 12 posturi TV din anturajul lui Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc au rămas fără licență pe parcursul ultimului an. Este vorba de posturile de televiziune Orizont TV, ITV, Publika TV, Prime TV, Canal 2, Canal 3, Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6 şi Orhei TV. Deciziile privind suspendarea licențelor de emisie au fost luate de către Comisia pentru Situaţii Excepţionale, la propunerea Serviciului de Informaţii şi Securitate.

Potrivit SIS, posturile TV respective sunt subordonate grupărilor criminale organizate, conduse de oligarhii fugari Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, prin intermediul cărora Federaţia Rusă vrea să influenţeze și să submineze procesul democratic din R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md