04:45:12 30.05.2023
Stiri

FOTO // Jurnaliștii moldoveni au CÂȘTIGAT trofeul Chișinău Media Cup 2023. Plamen Milanov: „A.S.I.C.S. întotdeauna va susține APSM, deoarece noi credem că prin presa sportivă toată lumea va afla noutățile legate de succesele sportivilor moldoveni”

Actualitate 23.05.2023 14:45 Vizualizări1438 Autor: Ziarul National
FOTO // Jurnaliștii moldoveni au CÂȘTIGAT trofeul Chișinău Media Cup 2023. Plamen Milanov: „A.S.I.C.S. întotdeauna va susține APSM, deoarece noi credem că prin presa sportivă toată lumea va afla noutățile legate de succesele sportivilor moldoveni”


Asociația Presei Sportive din Republica Moldova (APSM) a găzduit un eveniment fotbalistic de amploare, organizat cu suportul Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.). În perioada 19 – 20 mai, la Chișinău a avut loc Turneul Internațional Chișinău Media Cup 2023, care a reunit 6 echipe de jurnaliști sportivi din diferite țări. Meciurile de foc au fost jucate pe stadionul Federației Moldovenești de Fotbal din parcul „La Izvor”, iar marele trofeu al competiției a ajuns la selecționata națională.„După ce, în ultimii ani, am cucerit practic toate trofeele internaționale, am decis să organizăm un turneu impresionant la Chișinău și vedem că ne-a reușit. Mă bucur foarte mult că echipa noastră a câștigat acest turneu. Aduc sincere mulțumiri partenerilor, în primul rând asociației A.S.I.C.S., care permanent este alături de presa sportivă”, a menționat președintele APSM, Eduard Ciobanu.

În cadrul competiției au participat selecționatele României, Armeniei, Poloniei, Israelului, Moldovei și echipa unificată a Africii. Turneul s-a derulat în conformitate cu sistemul olimpic (fiecare formație a jucat cu fiecare). În mica finală au luptat jurnaliștii sportivi din Polonia și Armenia, iar polonezii au învins cu un scor de 3:1. Totodată, cronicarii moldoveni au obținut primul loc, cu un scor de 3:1 împotriva selecționatei României.

„A fost un meci extraordinar, un meci la intensitate maximă. Aveam de luat o revanșă în fața României pentru că pierdusem la început. Eram obosiți, nu reușeam să ținem ritmul, dar dorința de a câștiga a fost mare și 3:1 este un scor echitabil, pe care l-am meritat”, a spus jurnalistul, Alex Luca.

„FMF mereu îi va sprijini pe toți cei care promovează modul sănătos de viața, și mai ales fotbalul”, a punctat secretarul general al FMF, Serghei Butelschi.

Cupa pentru primul loc a fost oferită de către președintele de onoare al Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului, Plamen Milanov: „Eu cred că băieții noștri au fost cei mai buni. A.S.I.C.S. întotdeauna va susține APSM, deoarece noi credem că prin presa sportivă toată lumea va afla noutățile legate de succesele sportivilor moldoveni”.

Menționăm că R. Moldova a găzduit pentru a doua oară această competiției.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md