15:06:44 06.02.2023
Stiri

Japonia, 20 de milioane de euro pentru procurarea de autospeciale necesare pompierilor și echipamente medicale performante pentru cinci spitale importante de la Chișinău: Maia Sandu, discutaţii cu premierul japonez despre investiții în energetică

Actualitate 03.12.2022 09:01 Vizualizări1537 Autor: Ziarul National
Japonia, 20 de milioane de euro pentru procurarea de autospeciale necesare pompierilor și echipamente medicale performante pentru cinci spitale importante de la Chișinău: Maia Sandu, discutaţii cu premierul japonez despre investiții în energetică


Preşedinta Maia Sandu i-a mulțumit, în dimineața zilei de sâmbătă, prim-ministrului Japoniei, Fumio Kishida, pentru asistența oferită R. Moldova de-a lungul anilor republicii noastre şi şi-a exprimat interesul pentru investiții japoneze în domeniul energetic.

,,Suntem recunoscători pentru asistența care ne ajută să îmbunătățim calitatea serviciilor publice, inclusiv în sănătate, să creștem performanța sectorului agricol și să dezvoltăm economia", a declarat Maia Sandu, care întreprinde o vizită la Tokyo.

Şefa statului a amintit asistența oferită în anul curent pentru procurarea echipamentelor pentru stingerea incendiilor - 19 autospeciale in valoare de 12 milioane de euro.

De asemenea, din banii Japoniei urmează să fie achiziționate echipamente performante, în sumă de circa 8 milioane de euro, care vor ajunge la cinci spitale mari din republică: Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Institutul Mamei și Copilului, Institutul Oncologic și Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”.

Recent, am primit un lot de echipamente medicale, în valoare de circa 1,3 milioane de euro, pentru laboratoarele din gestiunea Agenției Naționale de Sănătate Publică.

,,Am vorbit cu domnul Kishida despre consecințele războiului Rusiei contra Ucrainei pentru republica noastră și crizele cu care ne confruntăm din această cauză, cea mai gravă fiind criza energetică. Am menționat că suntem interesați în dezvoltarea inițiativelor comune care să ne ajute să accelerăm asigurarea securității energetice a republicii noastre", a scris Maia Sandu pe Facebook.

Amintim că șefa statului întreprinde, în perioada 1-3 decembrie curent, o vizită la Tokyo, unde are întâlniri cu oficiali de nivel înalt din Guvernul Japoniei şi cu reprezentanți ai Parlamentului nipon.

La fel, Președinta Maia Sandu va participa la conferința Adunării Internaționale a Femeilor (WAW).

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.02.2023 11:28 Ziarul National Analiză de la București, despre șanse...

06.02.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce-i de făcut?

03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md