12:38:05 05.12.2022
Stiri

Reacție de la București: „Ceban poate să își mai treacă în palmares un „primar român fraierit”. Pe banii românilor este ajutat un primar PRORUS, care nu a scos un cuvânt împotriva agresiunii ruse și care are sforile la Moscova”

Actualitate 19.04.2022 10:40 Vizualizări1529 Autor: Ziarul National
Reacție de la București: „Ceban poate să își mai treacă în palmares un „primar român fraierit”. Pe banii românilor este ajutat un primar PRORUS, care nu a scos un cuvânt împotriva agresiunii ruse și care are sforile la Moscova” Facebook


Primarul sectorului II din București, Radu Mihaiu, a decis să-i ofere primarului general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, suma de 1 000 000 de lei românești, pentru „renovarea Centrului municipal de tineret”. Alesul local din partea Uniunii Salvați România (USR) este avertizat că ajută un primar prorus, care nu a scos niciun cuvânt despre agresiunea Federației Ruse în Ucraina.

„Radu Mihaiu s-a gândit să finanțeze primăria prorusului Ion Ceban cu 1 000 000 de lei românești, circa 200 000 euro. Informația privind suma o am din Chișinău. În România, pe site-ul primăriei, nu am găsit suma care se alocă Chișinăului. Primarul USR probabil habar nu are în ce scop va folosi banii Ceban. El știe că banii vor fi folosiți pentru Centrul municipal de tineret. Doar că, mai exact, banii se vor duce la Centrul de tineret unde se strâng tinerii din PSRM să socializeze”, a avertizat comentatorul politic de la București, Cristian Hrițuc.

Citește și: Avertisment pentru PRIMARII din România: „Ivan Ceban este o CONSERVĂ rusească, iar mesajele sale sunt elaborate în laboratoarele Kremlinului. Ajutați indirect să mențină controlul asupra Chișinăului”

Potrivit lui Hrițuc, primarul Ion Ceban ar fi viitorul candidat al Moscovei la Președinția R. Moldova, iar unii primari din România pun umărul ca acest lucru să se întâmple. „Nu știu câte Centre de tineret sunt în Sectorul II, cât a finanțat primarul Mihaiu activitatea de acest gen în București, dar știu sigur că pe banii contribuabililor români este ajutat un primar prorus, care nu a scos un cuvânt împotriva agresiunii ruse din Ucraina și care are sforile la Moscova. Ion Ceban poate să își mai treacă în palmares un „primar român fraierit”, iar atunci când va candida la Președinția R. Moldova să scoată toate aceste informații și să se prezinte drept omul acceptat de România.

Citește și: Primarii din România trebuie să fie PRUDENȚI în privința „VIȚELULUI BLÂND” Ion Ceban: „Cred că edilii ei vor urma exemplul primarului de Constanța și Ceban va avea tot mai puține posibilități de a se manifesta pe filiera românească”

Ion Ceban este „noua cale” aleasă de Moscova în R, Moldova, după ce rușii s-au prins că nu mai merge cu vechea strategie. Poate înțelege asta și primarul USR și mai ales poate înțelege că în plan extern el reprezintă și statul român. Dacă nu înțelegi R. Moldova, nu înțelegeți politica de acolo, măcar întrebați și voi la Ministerul Afacerilor Externe, întrebați ONG-urile care lucrează în zona aia, ziariștii care se pricep. Nu uitați că USR are un acord cu PAS. Puneți mâna pe telefon și sunați-vă partenerii politici de acolo”, a conchis Hrițuc.

De menționat că unul dintre colegii lui Radu Mihaiu, deputatul USR Bogdan Rodeanu, l-a criticat dur pe Ceban pentru jignirile aduse primarului de Constanța, Vergil Chițac, după ce acesta a refuzat înfrățirea cu municipiul Chișinău.

„Vorbeam mai devreme despre falșii unioniști, iar acum despre falșii susținători ai cooperării moldo-române. Eu sunt deputat USR în momentul de față, dar am venit în R. Moldova în calitate de parlamentar român. În această calitate nu pot să accept tratamentul la care este expus un primar de asemenea calibru (primarul Constanței). Ce se întâmpla dacă ești refuzat sau dacă colaborarea nu decurge cum ai dori? Te întorci cu spatele și înjuri? Păi Ion Ceban nu a înjurat doar primarul acela, dar și pe toți cetățenii respectivului municipiu. El i-a înjurat pe români. Le-a arătat că, dacă nu fac cum vrea el, atunci sunteți altfel și nu se ferește să-și expună public părerea. Asta nu e esența unei colaborări. Parteneriatul nu se face la nivel de oficialități cu asemenea vorbe. Aici nu e vorba de lipsă de diplomație. Aici vedem școala sovietică de manipulare, ca în manualul de agresiune hibridă. Din punctul meu de vedere, Ceban s-a discreditat nu doar public, dar și politic. El s-a transformat într-un zombi politic”, a declarat săptămâna trecută Rodeanu, în cadrul unei intervenții la TVR Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.12.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simion vrea să placă...

02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md