„Într-un glas de-a pururi și întotdeauna!” // Profesori de la Liceul „Alexandru Vlahuță” din București, predare la clasă în Liceul Teoretic „Olimp” din Sângerei: „Angajament direct de a consolida această punte educațională peste Prut”
Mai mulți profesori de la Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București, sector 1, predau în prezent lecții elevilor din Liceul Teoretic „Olimp” din orașul Sângerei, Republica Moldova.
Activitățile se desfășoară în cadrul proiectului „Într-un glas de-a pururi și întotdeauna!”, implementat în perioada aprilie - octombrie curent și finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României.
„Inițiativa a pornit odată cu semnarea unui acord între cele două licee, în septembrie anul trecut, prin care am dorit să oficializăm dorința noastră de a desfășura activități comune pentru a crea o comunitate educațională, prin care să implementăm excelența în educație. Pe scurt, odată cu prezența fizică, dincolo de cea online, a profesorilor de la Liceul „Alexandru Vlahuță” la catedră, în Liceul „Olimp”, elevii și profesorii din unitatea de învățământ din Sângerei vor beneficia direct de angajamentul nostru de a consolida această punte educațională peste Prut”, a declarat Gabriel Rizea, directorul Liceului Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.
Directorul Liceului „Alexandru Vlahuță”, Gabriel Rizea, și directoarea Liceului „Olimp”, Ludmila Șișcanu, au semnat acordul de colaborare între cele două instituții în prezența lui Petrișor Dumitrescu, consulul României la Bălți
Diana Panaite, coordonatoarea proiectului „Într-un glas de-a pururi și întotdeauna!”, susține că interacțiunea prietenoasă și deschisă între cadrele didactice și elevii de pe cele două maluri ale Prutului aduce un plus de valoare incomensurabil atât pentru beneficiarii primari ai actului educațional, cât și pentru întreaga comunitate.
„Acest contact va avea efecte benefice multiple, deoarece participanții, elevi și profesori, vor împărtăși experiențele cu familiile lor, colegi și alți profesori, dar și cu alți membri ai comunităților din care fac parte”, detaliază Diana Panaite.
Menționăm că, în cadrul aceluiași proiect, au avut loc activități de formare profesională pentru cadrele didactice, schimb interdisciplinar, întâlniri între elevi din cele două state, inclusiv cu scopul promovării valorilor comune românești și ale Uniunii Europene.
Serialul de doar 9 episoade de pe Netflix care a înspăimântat pe toată lumea. Este, de fapt, o poveste reală și a ajuns în top trending în peste 100 de țări
Borrell propune un nou fond al UE de finanţare a armamentului pentru Ucraina, după ce Ungaria a blocat fondul existent
Maia Sandu, la Mingir: ,,Au rămas doar opt zile până la alegeri. Avem de făcut alegeri tare importante pentru noi și pentru stat, iar la referendum nu există turul doi"